1 верес. 2014 15:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

42

0

Для вінничан хочуть ввести штраф за невчасну оплату комуналки

Для вінничан хочуть ввести штраф за невчасну оплату комуналки

Кабмін пропонує встановити штраф для споживачів у разі невчасної або неповної оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу


Для вінничан хочуть ввести штраф за невчасну оплату комуналки

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді встановити штраф для споживачів у разі невчасної або неповної оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу.

Відповідна норма міститься у урядовому проекті закону №4563 від 29 серпня 2014 року, передає УНІАН.

"У разі невчасного і/або не в повному обсязі внесення плати за житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний платити пеню у розмірі 0,1% суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більше 100% загальної суми боргу, окрім визначених законом випадків", - зазначається в законопроекті.

Згідно з документом, нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного терміну внесення плати за житлово-комунальні послуги. Нарахування пені здійснюється виконавцем або керівником багатоквартирного будинку.

При цьому граничним терміном внесення плати за житлово-комунальні послуги є 20 число місяця, наступного за розрахунковим. Пеня за кожний місяць нараховується окремо.

Законопроектом також передбачено, що порядок нарахування і стягнення пені затверджується Кабінетом міністрів.

Економічна правда


0
0