8 квіт. 2011 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

55

0

Для Вінничан спрощують початок бізнесу

Для Вінничан спрощують початок бізнесу

Верховна Рада скасувала свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця.


Для Вінничан спрощують початок бізнесу

Верховна Рада скасувала свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця.

Про це повідомляє прес-центр Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Закон запроваджує принцип здійснення діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців без свідоцтва про державну реєстрацію. Така норма спростить та здешевить започаткування і ведення бізнесу в Україні.

Згідно із ухваленим законом, одночасно із внесенням до Єдиного державного реєстру запису про зміну відомостей про юридичну особу, які зазначаються у виписці з Єдиного державного реєстру, державний реєстратор повинен видати або надіслати поштовим відправленням з описом вкладення заявнику виписку з Єдиного державного реєстру.

Також скасована вимога нотаріально засвідчувати копію документа, що підтверджує факт державної реєстрації, оскільки кримінальна відповідальність за достовірність відомостей покладається на особу, що їх подала.

Крім того, не буде стягуватись плата за одержання виписки з Єдиного державного реєстру при проведенні державної реєстрації: юридичної особи; фізичної особи підприємця; змін до установчих документів юрособи; змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі; припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за судовим рішенням щодо визнання ФОП банкрутом, а також при внесенні до Єдиного державного реєстру судового рішення щодо скасування державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Державний реєстратор має видавати засновнику юридичної особи, а також фізичній особі-підприємцю один примірник виписки з Єдиного державного реєстру не пізніше наступного робочого дня з дати проведення реєстраційних дій

З огляду на те, що виписка засвідчує факти (відомості щодо особи у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), які існують на певну дату, то виписка буде безстроковою. Обмеження терміну дії лише призводило до необхідності постійно проходити зайву та обтяжливу процедуру отримання "нової" виписки, витрачаючи на це час та гроші.

ВИННИЦА.info


0
0