30 листоп. 2017 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

388

0

Дмитро Дворкіс: Вінниця попереду всієї планети

Дмитро Дворкіс: Вінниця попереду всієї планети

 Дмитро Дворкіс: Вінниця попереду всієї планети 


Дмитро Дворкіс: Вінниця попереду всієї планети

 На території Вінницького військово-медичного клінічного центру 30 листопада відрили нове відділення, де розмістили клініки реабілітації та санаторно-курортного лікування. Пі час урочистостей заступник Міністра оборони вручив нагороди керівникам міста і області, депутатам та громадянам, які допомагали благодійними внесками на будівництво клініки. Там журналіст Вiнниця.info зустріла Дмитра Дворкіса, який був міським головою Вінниці з 1992 по 2000 рік. Екс-мер давно відійшов від політики, але і як більшість громадян непокоїться через війну. Тому завдяки своїм зв’язкам допомагає військовим. Ми поспілкувались не лише про благодійність, а й про сучасну Вінницю.

- Керівник шпиталю сказав, що Ви допомагали при будівництві клініки. Чому ви вирішили допомогти?

- Сталось так, що я був присутній, коли сюди прибули перші поранені. Я розумів, що цим людям потрібна реабілітація. Якщо цього не буде, ми просто втратимо це покоління. Ми з колишнім начальником Сергієм Петруком обговорювали цю ситуацію. Тоді я сказав, що готовий «стати під ваші стяги» та допомогти вам. По мірі можливостей – і матеріалами, і матеріально. Ми зібрали «живими грошима» біля 800 тис. гривень. Це зібрали наші вінничани. Я поїхав по підприємствах. І ніхто мені не відмовив, до речі. Жодна людина.

Ціль досягнула – ми всі разом зробили чудовий корпус. Люди, які це зробили – заслуговують великої поваги. Якщо сьогодні не зайнятись реабілітацією хлопців, які пройшли війну, мало того що ми можемо втратити це покоління, ми втратимо спокій в нашій державі. Це молоді люди, в яких порушена психіка, якщо говорити відверто. Це хлопці, які на полі бою втрачали своїх друзів, товаришів. Це все досить складно. Держава повинна звертати на це увагу. Вінниця достойно зробила все, щоб хлопці могли проходити реабілітацію.

Дмитро Дворкіс: Вінниця попереду всієї планети 

- Як колишній очільник міста, яку оцінку можете дати Вінниці зараз?

- Я задоволений містом, керівництвом міста. Місто живе, місто процвітає. Я знаю, що робиться в інших містах. Наше місто - «впереди планеты всей».

- Що можете сказати про тривалий ремонт Київського мосту? Можливо Ви якось по інакшому проводили б роботи?

- Я скажу, що всі містобудівельні об’єкти досить серйозні. Це просто так не робиться. Так, можливо десь і затягнута ситуація по його реконструкції, але я звертав увагу, бачив як його роблять – його роблять достойно. Ми матимемо хороший міст. Можливо я б домовився з військовими і поставив додатковий понтонний міст, для того, щоб якийсь транспорт ходив. Але знаєте, кожен вважає себе героєм, дивлячись на бій зі сторони. Як воно в реальності – це абсолютно інше.

- Що б Ви зробили у Вінниці?

- Мені складно сказати, тому що я не знаю багатьох деталей. Але те що робиться в місті – достойно поваги. Наше місто, я вважаю, найкомфортнішим. От недавно я їздив у Дніпропетровськ, там вбиті дороги. Ділянку дороги, десь 100 кілометрів, я проїхав за 3 – 4 години. В нас у Вінниці такого немає.

- Вінниця завжди на слуху, Ви, зустрічаєтесь з людьми в інших містах, за кордоном, про що говорите?

- Різні теми розмови. Питання на устах у всіх одне – війна, яка сьогодні. Це біда, яка спіткала наш народ, нашу країну. І сама головна біда в тому, що гинуть люди. Немає нічого дорожчого за життя. Життя це головне.

- В політику не збираєтесь повернутись? Маєте політичні амбіції?

- Які політичні амбіції? (сміється – ред.). В мене їх немає. Я маю лише бажання щоб ми стали достойно жити. Щоб кожна людина в державі була особистістю. Щоб проявляли турботу про людей.

Дмитро Дворкіс: Вінниця попереду всієї планети - фото 2 

Вiнниця.info