14 лип. 2011 10:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

47

0

До осені вінницька влада «дасть світло» дітям

До осені вінницька влада «дасть світло» дітям

Вінницька влада планує доповнити існуючі мережі вуличного освітлення енергозберігаючими світильниками та збудувати нові, зокрема до 1 вересня встановити нові ліхтарі на територіях навчальних закладів м. Вінниці.


До осені вінницька  влада «дасть світло» дітям

Про це повідомляє департамент у справах засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Протягом останніх п'яти років у Вінниці було масово замінено старі ліхтарі зовнішнього освітлення на існуючих електроопорах, а також встановлено додаткові світильники на мережах вуличного освітлення (загалом на початок 2011 року ця цифра досягла 17200 сучасних енергозберігаючих світильників). Утім, цьогоріч програма по освітленню міста у темну пору доби продовжилась. Міською владою було прийнято рішення доповнити існуючі та збудувати нові мережі вуличного освітлення на прилеглих територіях шкіл, садочків, медичних закладів, вуличок, провулків та прибудинкових територій. На сьогоднішній день вже встановлено ліхтарі на територіях більш ніж 20 вінницьких шкіл та дитсадочків. До початку навчального року усі навчальні заклади будуть під'єднані до мережі вуличного освітлення.

Також триває робота по реконструкції та встановленню нових ліхтарів у тих мікрорайонах міста, де зовнішнє освітлення було відсутнє взагалі. Так, зокрема, завершуються роботи по мікрорайону Тяжилів (залишилось лише відновити освітлення на провулку Грабовському). Крім того, після завершення робіт по заміні електричних опор буде дообладнано ліхтарями мікрорайони Малі Хутори, Старе місто та Вишенька

Паралельно із цими роботами проводиться заміна ліхтарів і на прибудинкових територіях багатоповерхівок. «Якщо є заявка від мешканців стосовно відсутності зовнішнього освітлення на прибудинкових територіях, то замість звичайної заміни лампочок ми встановлюємо на вказаних ділянках нові енергозберігаючі світильники» - говорить директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук.

ВИННИЦА.info


0
0