30 груд. 2017 16:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

118

0

Добриня, Ернест, Леонард – унікальні імена, якими називали дітей вінничани у 2016-му

Добриня, Ернест, Леонард – унікальні імена, якими називали дітей вінничани у 2016-му

У цьому році, порівняно з минулим, народилося на 203 дитини менше


Добриня, Ернест, Леонард – унікальні імена, якими називали дітей вінничани у 2016-му

Станом на 30 грудня 2016  у Вінниці народилися 4907 дітей. Найпопулярнішими іменами дівчаток стали: Софія, Анна, Анастасія, у хлопчиків: Іван, Данил, Андрій.

Про це  Вінниця.info повідомляє начальник міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Галина Левицька.

«Це хороший показник для Вінниці. Правда, у цьому році, порівняно з минулим, народилося на 203 дитини менше. Але динаміка останніх років, народжувати стали більше», - каже Левицька.

Цього року серед найпопулярніших жіночих імен, якими називали дівчат: Софія, Анна, Анастасія, Катерина, Дар’я, Марія, Соломія, Вікторія, Єва.  

«А от серед хлопців найчастіше називали: Іваном, Данилом, Андрієм, Владиславом, Дмитром, Максимом, Арсенієм, Кірілом. До речі, з останнім іменем, не хочуть називати Кирило. Хочуть саме з двома «і». Ми не можемо заперечити. За вимогою батьків, при первинній реєстрації народження, ми пишемо так, як вони сказали. Але вони обов’язково за це ставлять свої підписи, що вони дитині присвоїли таке ім’я. Щоб потім, коли через сім років, коли дитина піде до школи, не сказали, що це ми такі безграмотні. І неправильно написали. А у нас були такі ситуації», - зауважує Левицька.  

Серед нетрадиційних для Вінниці імен реєстрували такі: Нестор, Леон, Герман, Тадей, Леонард, Даніель, Ернест, Никодим, Жасмин, Стефанія, Рима.

«А ще був Добриня. І так, яки ми рухаємося в Європу: Девід, Майкл Даніела, Саміра, Мілада», - додала Левицька.    

Останні роки у Вінниці також фіксують, що  народжуваність перевищує смертність. За 2016 рік реєстрували 3596 смертей.

Вінниця.info