26 лип. 2017 11:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

Донецький університет ім. Стуса прокоментував інформацію про обшуки і хабарницьку схему

Донецький університет ім. Стуса прокоментував інформацію про обшуки і хабарницьку схему

 Донецький університет ім. Стуса прокоментував інформацію про обшуки і хабарницьку схему


Донецький університет ім. Стуса прокоментував інформацію про обшуки і хабарницьку схему

 26 липня Донецький національний університет імені Василя Стуса оприлюднив офіційну заяву щодо поширеної напередодні інформації про виявлення хабарницької схеми за дипломи і складання іспитів. Навчальний заклад зазначає, що поліцейські проводили обшуки з метою перевірки повідомлення «щодо нібито пропозиції керівника Костянтинівської філії вплинути на прийняття рішення завідувачем кафедри університету».

Повний текст заяви

«У зв’язку з поширенням викривленої інформації у межах вітчизняного медіапростору Донецький національний університет імені Василя Стуса вважає за потрібне офіційно заявити:

24 липня 2017 року відповідно до Ухвал слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 19 липня 2017 року в приміщеннях Донецького національного університету імені Василя Стуса було проведено певні слідчі дії. Вони проводилися в межах досудового розслідування з кримінального провадження, порушеного за ч. 3 ст. 369 - 2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом).

Наголошуємо, що кримінальне впровадження порушено не за припущенням фактів хабарництва, зловживання службовим становищем чи підробки документів. Перевіряється лише інформація щодо нібито пропозиції керівника Костянтинівської філії вплинути на прийняття рішення завідувачем кафедри Університету.

Так, 24 липня 2017 року до кабінету тимчасово виконуючого обов’язки ректора з’явилися співробітники Національної поліції Донецької області, які пред’явили відповідні документи та ухвали суду про надання дозволів на проведення обшуків.

З метою найшвидшого з’ясування істини та встановлення достовірності подій керівництво університету сприяло і надало співробітникам поліції необхідні речі, документи та пояснення.

Фактично, обшуку (у класичному його розумінні) не було. Було проведено тимчасове вилучення речей та документів, детальне оформлення яких зайняло багато часу.

Наразі триває процес досудового розслідування, тобто перевірка інформації.

На даний час жоден співробітник університету не затриманий, до жодного співробітника не застосовано запобіжних заходів, про підозри не повідомлялося.

Просимо до часу завершення розслідування не поспішати зі звинуваченнями та висновками на адресу Університету та представників його колективу».

Нагадаємо, що фaхівці Депaртaменту зaхисту екoнoміки Нaціoнaльнoї пoліції Укрaїни прoвели oднoчaсні oбшуки в Кoстянтинівці тa Вінниці, викривши хaбaрницьку схему у філії Дoнецькoгo університету. Пoсaдoвці вищoгo нaвчaльнoгo зaклaду «пoпaлися» нa oтримaнні непрaвoмірнoї вигoди у рoзмірі oднієї тисячі дoлaрів.

Вінниця.info