13 січ. 2016 14:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

111

0

Донецький університет у Вінниці перейменують?

Донецький університет у Вінниці перейменують?

 ДонНУ порпонують назвати іменем Василя Стуса


Донецький університет у Вінниці перейменують?

 Колишній студент Донецького національного університету, журналіст «Радіо Свобода» запропонував перейменувати навчальний заклад. 11 січня на ім’я директора вузу Романа Гринюка надійшло звернення від Олексія Мацуки, в якому йшлося про необхідність нової назви для ВНЗ, а саме – імені Василя Стуса.

Про це інформує прес-служба університету.

«6 січня виповнюється 78 років з дня народження дисидента, поета Василя Стуса. Народився поет у Вінницькій області, а навчався у нашому Донецькому національному університеті, який завершив у 1959 році з червоним дипломом…

… Сьогодні в день народження поета і нашого видатного випускника важливо нагадати керівництву національного університету, який тепер знаходиться у Вінниці (до речі, малій батьківщині Стуса), про необхідність перейменування ВНЗ в національний університет ім. Василя Стуса», - йдеться в листі до керівництва ДонНУ.

Донецький університет у Вінниці перейменують?

12 січня Роман Гринюк відповів громадському активісту, що такі зміни не на часі.

«…За рік перебування на Подільській землі, знову стали системними «стусівські читання»…

… Вважаємо за потрібне обговорити в колективі це питання і для того, створити робочу групу, куди б увійшли випускники-ініціатори, друзі поета, громадські діячі Поділля та українського Донбасу, члени трудового колективу ДонНу у Вінниці», - написав директор вузу.

Донецький університет у Вінниці перейменують? - фото 2

Донецький університет у Вінниці перейменують? - фото 3

Питання перейменування університету вже піднімалося кілька разів. Отож, можливо, незабаром в Україні все-таки з’явиться вуз імені видатного Василя Стуса.

ВИННИЦА.info