30 жовт. 2014 14:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

28

0

Донецький університет з понеділка розпочне навчання у Вінниці

Донецький університет з понеділка розпочне навчання у Вінниці

 Невирішеним залишається питання з розселенням студентів


Донецький університет з понеділка розпочне навчання у Вінниці

Як відомо Донецький національний університет наказом Міністерства освіти і науки України тимчасово переведений у Вінницю. З понеділка, 3 листопада, заклад розпочне свою роботу – спочатку дистанційно, а за місяць-два і в стаціонарному режимі.

За словами ректора ДонНу Романа Гринюка, 70 % викладацького складу дали згоду працювати в Донецькому університеті у місті Вінниці, серед студентів таке рішення прийняли близько 6 тисяч осіб, з яких 4 тисячі – студенти денної форми навчання.

З навчальним приміщенням питання практично вирішене. Адже місцева влада виділила університету адміністративну будівлю заводу «Кристал» і вже є рішення КМУ про передачу цього приміщення у комунальну власність міста Вінниці.

Проте серйозною проблемою залишається питання розселення студентів, які прибудуть на навчання.

Саме з цього приводу 28 жовтня голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник зустрівся з керівниками вищих та професійно-технічних навчальних закладів міста Вінниці, аби спільними зусиллями знайти варіанти розселення студентів Донецького національного університету.

Під час зустрічі керівники професійно-технічних та вищих навчальних закладів Вінниці обговорили можливі шляхи вирішення порушеного питання та зобов’язалися переглянути потенційні можливості фондів підпорядкованих гуртожитків. 

За словами заступника голови – директора Департаменту освіти і науки ОДА Ігоря Івасюка, проблемним це питання залишається й тому, що Вінниччина вже прийняла і розселила близько тисячі студентів, які перевелися зі Сходу до місцевих навчальних закладів, тож в гуртожитках практично немає місць. А тому пошук резервів для тимчасового розміщення студентів ДонНУ є сьогодні основним завданням. 

ВИННИЦА.info

 


0
0