11 квіт. 2014 10:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

29

0

Двох вінничанок «розвели» на 34 тис. гривень

Двох вінничанок «розвели» на 34 тис. гривень

Міліція розшукує злочинців


Двох вінничанок «розвели» на 34 тис. гривень

Через свою довірливість та необізнаність у банківських операціях без заощаджень залишилися дві вінничанки, які скористалися сайтами з оголошеннями у мережі Інтернет. Не дивлячись на те, що одна з жінок намагалася продати весільну сукню дочки, а інша – придбати дитячий візок, результат один - обидві залишилися без грошей.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Шахрайства, скоєні через мережу Інтернет та у банківській сфері, останнім часом все більше набирають обертів не лише на території Вінницької області, але й у державі в цілому. Аби заробити на довірливих громадянах, зловмисники вигадують різні схеми.

Так, жертвами злодіїв стали дві вінничанки, які через свою довірливість та необізнаність у роботі банківської системи, користуванні Інтернет-магазинами, залишилися без грошей.

44-річна жінка вирішила продати весільну сукню своєї дочки. Оголошення розмістила на одному з Інтернет-сайтів. Невдовзі зателефонував покупець. Жінка, яка виявила бажання придбати сукню, сказала, що перекаже гроші на банківську картку. Продавець зізналась, що такої картки не має, і проводити банківські операції не вміє. Співрозмовниця їй підказала, щоб картку позичила у когось зі знайомих, а як «отримати» переказані за сукню гроші, вона підкаже по телефону. Позичивши у подруги кредитну картку, жінка біля банкомату зробила близько десяти операції, поки з кредитки не були зняті усі гроші – 22 тис. гривень. Коли з’ясувалося, що на картці не з’явилися гроші за сукню, а зникли ті, що були, жінка звернулась з заявою до міліції.

Почувши про те, що купити товар через мережу Інтернет можна значно дешевше, 27-річна вінничанка вирішила придбати за привабливою ціною візок для дитини. Знайшовши в Інтернет-оголошенні найбільш цікавий для себе варіант, жінка зателефонував за вказаним номером. На вказаний продавцем банківський рахунок вона переказала 12,6 тис. гривень, та стала чекати на прибуття товару. У зазначений день візок так і не прибув. Телефонуючи продавцеві з’ясувалося, що його абонентський номер знаходиться поза зоною досяжності. Зрозумівши, що її ошукали, вінничанка пішла до міліції.

За даними фактами слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Аби убезпечити себе від таких видів шахрайств необхідно дотримуватися елементарних правил: не реєструйтеся на сумнівних сайтах, не надавайте свої особисті дані, номери банківських рахунків незнайомим людям. Перед тим, як купувати товар у Інтернет-магазині, поцікавтеся відгуками клієнтів, які вже скористалися послугами цього магазину. Сторінка відгуків є у кожному магазині всесвітньої мережі, який добросовісно виконує свої обов’язки перед клієнтами. Якщо у вас виникли сумніви, краще відмовитись від пропозиції і пошукати інший варіант, ніж стати жертвою злодіїв. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.

ВИННИЦА.info

 


0
0