18 трав. 2015 10:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Інтерв'ю
0

67

0

Джамала у Вінниці: Говоримо, що ми Європа, але ще якось так ліниво, одною ногою стараємося нею бути

Джамала у Вінниці: Говоримо, що ми Європа, але ще якось так ліниво, одною ногою стараємося нею бути

 Джамала розповіла про новий альбом, поділившись враженнями про Вінницю


Джамала у Вінниці: Говоримо, що ми Європа, але ще якось так ліниво, одною ногою стараємося нею бути

 На День Європи Джамала подарувала вінничанам незабутній вечір джазу, блюзу та соул. Кримськотатарська співачка виконувала зі сцени композиції чотирма мовами, більшість яких увійдуть до нового альбому.

Після яскравого шоу Джамала розповіла ВИННИЦА.info особливості четвертої авторської платівки, поділившись враженнями про Вінницю.

- Сьогодні ви поділилися з глядачами чотирма новими композиціями. Це було в планах чи вийшло експромтом?

- Слухайте, якось так багато вийшло, що сама не очікувала. Я, звичайно, планувала їх виконати, але сумнівалася до останнього. Думала, якщо публіка буде не настільки теплою і гарячою, не буду з ними ділитися новими піснями.

Артист теж має право вибору на сцені, коли дивиться у гарячі очі. Ага, ці глядачі готові прийняти нове, а ці… ні.

По-перше, вулиця, по друге, сьогодні не так вже й жарко, як хотілося б на 16 травня. Могло б бути і тепліше. Я більше за все переживала за людей, бо практично сьогодні у мене не було саундчеку – це дуже важко. Виникли і деякі технічні невеликі проблеми.

- Ви виконали пісню «Неандертальці» на слова Л. Костенко. Якось узгоджували ці моменти з письменницею?

- Я завжди слідкую за авторським правом. І це вперше у моєму житті, коли я співаю не свої вірші. Коли я прочитала цей вірш, я зрозуміла: о Боже, та це ж про нас: «Здається ж люди, усе у них людське, але душа ще з дерева не злізла…». Ну це ж очевидність.

Зараз ми боремося з різними проблемами, але головна проблема – це темнота. Люди не завжди прагнуть освічуватися, прагнути до знань, бачити щось нове. Ми вже говоримо, що ми Європа, але ще якось так ліниво, одною ногою стараємося нею бути.

Я написала листа Ніні Василівні, де розписала, що дуже хочу заспівати. Вона сказала: «Дякую, Джамалочко, мені дуже приємно…». Мене зворушило, що вона від душі відповіла.

- Як оцінила Ліна Костенко музичну композицію?

- Пісню вона ще не чула. Насправді, пісні ще немає в аудіоформаті. Вона ще «гаряча» на студії лежить.

- Чи плануєте приїхати до Вінниці з власним сольним концертом?

Мені дуже хотілося б приїхати сюди з концертом. Я надіюся, що це вдасться в рамках осіннього туру. На осінь я планую реліз четвертого авторського альбому. Мені подобається Вінниця, бо я відчуваю, що тут мої люди, яких я хочу бачити на своїх концертах.

- Чи справді новий альбом називатиметься «Крим наш», як пишуть про це в Інтернеті?

- Ні, це не правда. Цього не може бути. Альбом об’єднує різні за настроєм пісні. Романтичні, мрійливі «Подих», «Очима», десь легковажні – їх важко об’єднати під назвою «Крим наш». Це вийде якось дивно. Ви ще не знаєте, яка музика, що ви почули, але вже побачили назву, обкладинку і це вас вже до чогось готує.

Можливо, він називатиметься «Шлях» або «Подих».

- Як відреагували на запрошення співати у Вінниці на День Європи?

- Чудово, я навіть вважаю, що це моя хороша традиція кожен раз на День Європи в якомусь різному місті. І, до речі, у Києві ще ні разу не співала на День Європи. Була в Молдові,в Іспанії, в Лондоні. Мої концерти і День Європи якось об’єднані. Просто, напевно, не часто зі сцени почуєш одразу чотири мови: українську, російську, англійську і кримськотатарську.

Джамала у Вінниці: Говоримо, що ми Європа, але ще якось так ліниво, одною ногою стараємося нею бути

Джамала у Вінниці: Говоримо, що ми Європа, але ще якось так ліниво, одною ногою стараємося нею бути - фото 2

Як ми раніше повідомляли, Джамала підкорила Вінницю. Публіка викликала "на біс".

ВИННИЦА.info

 

 

title

title

title