29 квіт. 2011 17:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Влада
0

49

0

Джига допоміг депутатам не роздавати кар’єри на Вінниччині

Джига допоміг депутатам не роздавати кар’єри на Вінниччині

Голова Вінницької облдержадміністрації наполягає на узгодженні з громадами питань відведення землі під промрозробку родовищ


Джига допоміг депутатам не роздавати кар’єри на Вінниччині

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига наполягає на узгодженні з громадами питань відведення земельних ділянок під промислову розробку родовищ.

Про це М.Джига сказав 29 квітня на чергової сесії Вінницької обласної ради.

«Сьогодні немає де людям худобу випасати, а ми по 20 га роздаємо під розробку кар’єрів, де заробляють кошти і копійки сплачують до бюджету для окозамилювання», - сказав М.Джига.

Очільник Вінниччини наполягає, щоб рішення про виділення землі під промрозробку було узгоджено з громадами селищ та районів, де розташовані ці родовища.

«Я наполягаю на проведенні громадських слухань щодо питань відведення землі під промрозробку родовищ та доскональне вивчення цього питання. Згоди громади немає – рішення не приймається», - сказав М.Джига.

Також рішення губернатора Вінницької області підтримав і колишній голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний, який підтвердив, що «люди дійсно пишуть скарги, люди жаліються, що в кар’єрах часто проводять вибухи або поблизу населеного пункту, або поблизу річки».

Г.Заболотний також запропонував надавати родовища для розробки потужним будівним компаніям, які в нас будують дороги, житло. «Я вважаю, що це питання виділення ділянок на промислову розробку родовищ потрібно глибоко вивчити і надавати ділянки не дрібним Товариствам з обмеженою відповідальністю, а давати потужним будівним компаніям, які в нас будують дороги, житло», - сказав Г.Заболотний.

Таким чином, сьогодні під час сесії на розгляд якої було винесено питання по трьом підприємствам, які претендували на відведення земельних ділянок під розробку родовищ пісків загальною площею 19,34 га (дві у Ямпільському районі, та ще одна ділянка у м.Вінниця) не отримали підтримки більшості депутатів.

ВИННИЦА.info


0
0