31 берез. 2011 18:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

63

0

Джига відповів вінницьким комуністам за Ставку Гітлера

Джига відповів вінницьким комуністам за Ставку Гітлера

"На "Вервольфі" Гітлер прийняв фатальне для Німеччини рішення про наступ на Сталінград, що стало переламним у всьому ході Великої Вітчизняної війни"


Джига відповів вінницьким комуністам за Ставку Гітлера

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига вважає, що створення музейного комплексу на місці розташування Ставки Адольфа Гітлера "Вервольф" під Вінницею здійснюється з метою донести історичну правду до людей.

Про Джига повідомив в ексклюзивному коментарі для ВИННИЦА.info.

"Ініціюючи створення історико-меморіального комплексу на цій території, ми ставили за мету не відродження ставки, як хтось це подає. Навпаки головне – донести історичну правду до людей, виховувати патріотичне ставлення до своєї історії і народної пам’яті у молоді", - зазначив він.

За словами Джиги, ставка "Вервольф" відіграла ключову роль у ході Великої вітчизняної війни й поваленні фашистського режиму Гітлера.

"Тут Гітлер прийняв фатальне для Німеччини рішення про наступ на Сталінград, що стало переламним у всьому ході Великої Вітчизняної війни", - сказав він.

На думку вінницького губернатора, музейний комплекс упорядкує територію ставки й припинить неорганізований потік людей.

"Хочемо ми цього чи не хочемо, на «Вервольф» постійно іде неорганізований потік людей. Стихійні екскурсоводи роблять на цьому бізнес, часто викривляючи історію, створюючи міфи і т.д. При цьому вони не говорять про те, що на будівництві цієї ставки загинуло понад 10 тисяч військовополонених", - зазначив він.

Джига також вважає приницповим, щоб "відвідувачі, яких цікавитиме цей унікальний історичний об’єкт, після огляду експозицій воєнних літ прийшли і вклонилися пам’яті жертв фашизму. Щоб молодь, замість захоплення новомодними течіями, усвідомили увесь жах тих трагічних подій, свій обов’язок перед старшими поколіннями та відповідальність за мирне майбутнє".

Нагадаємо, що 31 березня кілька десятків прихильників Комуністичної партії пікетували Вінницьку облдержадміністрацію з вимогою припинити створення музейного комплексу на місці розташування Ставки Адольфа Гітлера "Вервольф" під Вінницею.

ВИННИЦА.info


0
0