26 квіт. 2016 16:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

93

0

Екс-начальник поліції Вінниччини зустрічався з агентами ФСБ Росії, - СБУ

Екс-начальник поліції Вінниччини зустрічався з агентами ФСБ Росії, - СБУ

 СБУ заявляє про контакти  Антона Шевцова з представниками Федеральної служби безпеки Росії


Екс-начальник поліції Вінниччини зустрічався з агентами ФСБ Росії, - СБУ

 Служба безпеки України заявляє про контакти колишнього начальника управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова з представниками Федеральної служби безпеки Росії на території анексованого Росією Криму. Про це йдеться в рішенні Вінницького міського суду від 14 квітня.

У клопотанні слідчого обласного управління СБУ йдеться, що Шевцов порушив присягу працівника органу внутрішніх справ України, прийнявши активну участь у 2014 році незаконно організованому та проведеному в Криму за участю вищих посадових осіб Росії параді на честь 69-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній Війні.

СБУ вважає, що метою даного масового заходу була пропаганда в підтримку анексії Криму.

«Разом з тим зазначені дії Шевцова в подальшому вплинули на свідомість підлеглих у службових відносинах і свідомість громадян України», - йдеться в тексті документа, який мають в розпорядженні Українські Новини.

Крім того, СБУ вважає, що своїми умисними діями Шевцов надав представникам Росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України шляхом заподіяння шкоди інформаційній безпеці держави. Також, згідно інформації відділу контррозвідки обласного управління СБУ Шевцов мав на території Криму ряд зустрічей з невстановленими службовими особами ФСБ Росії.

«Встановлені номери мобільних телефонів, якими користуються Шевцов і не встановлені в даний час посадові особи ФСБ РФ, з представниками яких він, згідно з повідомленням відділу КР УСБУ у Вінницькій області від 18.03.2016, мав низку зустрічей на тимчасово окупованій території АР Крим», - сказано в судовому рішенні.

Слідчий обласного управління СБУ звернувся до суду за дозволом для отримання інформації про телефонні з'єднання з мобільного номера Шевцова за період з 20 лютого 2014 по 12 квітня 2016 року. Суд дане клопотання задовольнив.

Як ми раніше повідомляли, увечері 20 березня Вінницький міський суд звільнив з-під варти Шевцова, підозрюваного у держзраді, у зв'язку з закінченням 72-годинного строку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Нагадаємо, що вінницькі активіти знайшли у соцмережах првокативні фото Антона Шевцова з російським депутатом Валуєвим та пости, що прославляли "русский мир". 23 лютого вони прийшли до ГУ НП Вінниччини, аби запитати у правоохоронця, чи він не сепаратист. Керівника на місці не застали.

10 березня автомайданівці влаштували пікет під стінами управління поліції області з вимогою звільнити Шевцова з посади. Активісти палили шини і перекривали траси міжнародного значення, аби в МВС на них звернули увагу.

14 березня Хатія Деканоідзе підписала указ про звільнення ШевцоваЕкс-поліцейський пояснив на власній сторінці у соцмережу, що пішов сам.

17 березня Шевцова затримали при спрабі втекти з України в Росію. 

 Українські новини