20 берез. 2016 22:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

156

0

Екс-начальника поліції Вінниччини випустили на волю після звинувачень у державній зраді

Екс-начальника поліції Вінниччини випустили на волю після звинувачень у державній зраді

 Скандального екс-начальника Нацполіції Вінниччини випустили на волю


Екс-начальника поліції Вінниччини випустили на волю після звинувачень у державній зраді

 20 березня екс-начальника Вінницької поліції Антона Шевцова відпустили на волю, оскільки впродовж 72 годин йому так і змогли обрати запобіжний захід. Перед цим колишній правоохоронець оголосив відвід своїм чотирьом адвокатам і вимагав надати йому державного захисника.

"Слідчим суддею Ковбасою Ю.П. було задоволено клопотання затриманого Шевцова А.В. про призначення державного захисника. Ухвалою суду захисника було залучено до судового розгляду.

У  зв’язку зі спливом  строку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу , передбаченого  ст. 186 КПК України, суд залишив клопотання без розгляду", - йдеться на сайті Вінницького міського суду.

Таким чином, досудове слідство по справі екс-очільника поліції Вінницької області триватиме й надалі, однак Шевцов не буде перебувати під арештом.

Варто зазначити, що  Антон Шевцов затягував сьогодні розгляд справи, як міг. Під час засідання А.Шевцов неодноразово скаржився на погіршення самопочуття. Для нього тричі за день викликали швидку допомогу.

Колишній керівник обласної поліції помітно нервував і вкотре намагався довести суду, що затримали його незаконно.

Нагадаємо, що вінницькі активіти знайшли у соцмережах првокативні фото Антона Шевцова з російським депутатом Валуєвим та пости, що прославляли "русский мир". 23 лютого вони прийшли до ГУ НП Вінниччини, аби запитати у правоохоронця, чи він не сепаратист. Керівника на місці не застали.

10 березня автомайданівці влаштували пікет під стінами управління поліції області з вимогою звільнити Шевцова з посади. Активісти палили шини і перекривали траси міжнародного значення, аби в МВС на них звернули увагу.

14 березня Хатія Деканоідзе підписала указ про звільнення ШевцоваЕкс-поліцейський пояснив на власній сторінці у соцмережу, що пішов сам.

17 березня Шевцова затримали при спрабі втекти з України в Росію. 

ВИННИЦА.info

title