29 квіт. 2016 12:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

240

0

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері

 Вінничанин Юрій Прокопенко презентував свою збірку «Посвята жінкам»


Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері

 «Благодійний фонд Ірини Борзової» та ГО «Гармонія» 28 квітня організували творчий вечір-презентацію збірки «Посвята жінкам» вінницького поета, журналіста, блогера Юрія Прокопенка.

Про це повідомляє прес-служба ГО «ВО Розвиток. Розвиток».

Юрій Прокопенко – член громадської організації «Гармонія», талановитий поет, автор збірок «Лист на ветке», «Напролом», співавтор та упорядник збірки «Захисник, повертайся живим» написав цілу низку віршів, які присвятив прекрасній половині та зібрав у збірку «Посвята жінкам». Ця поезія наповнена палкими освідченнями у коханні, в ній відчувається життєва мудрість поета, його справжність та щирість. Листаючи сторінки книги, ми разом з Юрієм переживаємо різні почуття: жагуче кохання, нерозділену любов, гіркоту розлуки, щиру дружбу. Так як усі вірші у книзі пов’язані з жінками, організатори вирішили презентацію збірки приурочити до Дня Матері та ще раз наголосити, що кожен з нас має бути вдячний мамі за життя, турботу та щиру любов.

На пропозицію прочитати вірші Юрія Прокопенка та підтримати талановитого автора у своєму прагненні розвиватись і доносити поетичне слово до читачів відгукнулись небайдужі та цікаві особистості міста Вінниці, різні за своїм професійним спрямуванням, але об’єднані любов’ю до поезії. Саме вони читали вірші автора, наповнюючи їх своїми власними емоціями. Презентацію книги «Посвята жінкам» розпочала Ірина Борзова, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання Розвиток. Розвиток», президент «Благодійного фонду  Ірини Борзової», за сприяння якого і вийшла в світ збірка віршів. Зважаючи на те, що Ірина Борзова зараз очікує на поповнення в родині, вона прочитала вірш «Нашатир» – іронічну історію вагітності і пологів, яку описав Юрій Прокопенко. До Міжнародного дня танцю, який відзначають 29 квітня, Ірина Борзова також продекламувала вірш «Танцівниця». А гостей заходу порадувала чудовим хореографічним номером «Весняна квітка» Ніка Добровольська, вихованиця студії танцю «Шахіна».

Андрій Стебелєв, Полковник запасу Збройних сил України, поет, Член Національної спілки журналістів України та  Голова Вінницької міської організації Національної спілки письменників України прочитав вірш «Глибина прозріння», в якому йдеться про кохання та помилки, які ми іноді поспішаємо засуджувати. А композитор, поетеса, доктор філософії, викладач іноземних мов вінницького кооперативного інституту Віра Ваганова передала усю ніжність Юрія Прокопенка до жінок, описаних у віршах «Я хворію тобою» та За вікном». Продовжила творчий вечір голова ГО «Гармонія», Раїса Панасюк, з вуст якої пролунала поезія про самопожертву і материнську любов під назвою «Спасибо, мама». Леонід Борозєнцев, поет, слем-майстер, Голова Вінницької обласної організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» занурив усіх присутніх у справжні почуття, які виникають тоді, коли їх зовсім вже не чекають, адже саме про це йдеться у вірші «Пусть даже суждено разбиться».

Тетяна Чистякова, засновниця та керівник танцювальної студії «Болеро», прочитавши вірш «Танго под дождем,» ще раз нагадала усім присутнім, що життя – це великий дар, і усім нам треба вчитись радіти йому, попри усі негаразди та непорозуміння. А Олена Павлова, президент Міжнародного благодійного фонду «Без кордонів» прочитала поезію «Між рядків»,  що описує незабутні моменти, пережиті поруч з коханою людиною.

Про «Мрію» повідав поет Олександр Клец, який любить втілювати свої мрії в реальному житті. Також у його виконанні прозвучав вірш «За вуха». Не змогла залишитись осторонь тема війни, яка триває сьогодні на Сході нашої країни та забирає найкращих синів свого народу. Саме про це Юрій Прокопенко пише у вірші «Мати Україна», який прочитала Анна Гаращук, головний редактор Вінниця Інфо.

Взяла участь у презентації і дизайнер одягу Олена Шиян, яка змусила усіх присутніх задуматись про те, чи варто зберігати розбитий шлюб, в якому вже зовсім немає ніяких почуттів (вірш «Шлюб як додаток»). Анна Іваніца, співачка, прочитала вірш «Смузі», в якому йдеться про підтримку, яка не тільки додає впевненості в тому, що ми робимо все вірно, а іноді ще й відкриває друге дихання. Також Анна порадувала усіх гостей чудовим співом.

Завершила поетичний вечір віршем «Пил» Сторожук Валентина Петрівна - прозаїк, дитяча письменниця, фольклористка, краєзнавець, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, заступник головного редактора журналу «Вінницький край». Саме ця поезія змушує нас замислитись над тим, що життя швидкоплинне і підвладне тільки Богу як і весь всесвіт.

Усі гості заходу привітали Юрія Прокопенка із виданням чудової збірки «Посвята жінкам», бажали автору не зупинятись на досягнутому, продовжувати творити та писати вірші, які надовго закарбовуються в пам’яті та відгукуються у душі кожного, хто їх читає.

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері 

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 2

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 3

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 4

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 5

 Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 6

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 7 

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 8 

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 9

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 10

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 11

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 12

Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 13

 Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 14

 Емоційні та душевні вірші про кохання, країну та дружбу презентував вінничанин до Дня матері - фото 15

ВИННИЦА.info, фото ГО «ВО Розвиток. Розвиток».