22 серп. 2014 14:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

48

0

Еволюція незалежності

Еволюція незалежності

До 23-річниці Незалежності України


Еволюція незалежності

24 серпня вінничани вперше відзначатимуть День Незалежності України із повним усвідомленням важливості цього дня. Якщо всі роки це було святкування із веселощами, то цьогоріч в умовах військових дій на Сході країни це день вшанування українців, які доклали зусиль для існування нашої держави.

Перші роки незалежності у 90-х українці відзначали суто символічно – оголошувався вихідний. Хто проводив вихідний на «шашликах», хто на дачі, але більшість вінничан їхали по селах копати картоплю. На городах обговорювали: «а що дає нам та незалежність, от не стало роботи, заводи не працюють, треба триматись землі щоб жити...» і втому ж дусі. Тобто єдиною радістю від Дня Незалежності України був додатковий вихідний.

Уже на початку 2000-тисячних років, коли багато українців вже побували за кордоном (не на відпочинку, а знову-таки щоб вижити. Пам’ятаєте як майже кожна вінницька родина їздила до Польщі і продавали все що можна було...Згодом «ганяли» автівки з Німеччини...), прийшло усвідомлення що це наша окрема країна! Але попри це День Незалежності не став святом, та не зайняв чільне місце в календарі кожного українця.

Прийшов 2014 рік, рік перетворень. Українці через революцію гідності усунули від влади «сім'ю», яка роздерибанила країну. А «братський народ» показав своє справжнє обличчя. Україна отримала ніж в спину в самий складний період: в час коли фактично в державі відбувалась зміна влади, РФ загарбала частину території України – Крим, а згодом почала підігрівати війну на сході, направляючи техніку, військових, паралельно продовжуючи інформаційну війну...

Лише через ряд трагічних подій українці усвідомили: Україна Незалежна, ми нації боремось за свободу нації і ми переможемо!

Україна переживе клінічну смерть, одужає на заздрість ворогам, відкриє в собі нові можливості та швидко розвиватиметься.

***

...2018 рік – молода сильна, процвітаюча Україна відзначає свій 27 день народження. Лідери країн світу мріють отримати запрошення щоб стати учасниками святкування Дня Незалежності України.

Саша Доля, ВИННИЦА.info

 


0
0