25 черв. 2016 18:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

75

0

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича

Сергій Кудлаєнко і бійці "Київської Русі" стали учасниками фестивалю в  пам’ять Тараса Сича

 


Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича

 Близько двадцяти «точок» для приготування страв у польових кухнях та на кострах зібрали у центральному парку вінничан благодійників, охочих пожертвувати грошей на допомогу воїнам АТО. Фестиваль приурочений пам’яті кухаря, який служив на сході та загинув у «Дебальцевському котлі» 13 лютого 2016 року.

25 травня, за кілька днів до святкування Дня Конституції України на зустріч Тараса Сича прийшли його побратими – представники добровольчого батальйону «Київська Русь» та народний ддепутат Сергій Кудлаєнко. Серед бійців добровольчого батальйону і вінничанин Андрій Гриневич, який розповів ВІННИЦЯ.info про свого товариша .

«Тарас був біля нас. Він варив їсти. Так вийшло, що він поклав життя біля свого робочого місця. Міна зірвалася і він загинув. Ми вижили. Ми були на одній позиції «Зеніт». Тільки не та, що біля Донецького аеропорту, а на окраїні Дебальцево-Новогригорівки. Практична крайня. Біля нас стояли чеченки, козаки російські. Там нам довелось воювати. За спиною автомат, а вруках черпак – так він готував», - згадує Тараса Сича побратим.

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича

Організаторами фестивалю є виконком міської ради, департамент соцполітики ОДА, благодійний фонд «Подільська громада», міський Палац мистецтв та за підтримки народного  депутата України Сергія Кудлаєнко.

«Ми повинні підтримати хлопців. Це вже другий рік ми робимо таку акцію. Ми повинні нагадати людям, що в нас іде війна, її немає в нашому місті, і ми маємо об’єднуватися у вирішенні наших проблем. Тому сьогодні була створена така атмосфера польової кухні. Подібно, то того, що є в АТО – блокпости, візуалізація, нагадує про ту жахливу ситуацію, яка є на сході. Сьогодні тут є представники батальйону «Київська Русь» - багато з представників цієї організації приходить до моєї громадської приймальні. І тут присутні хлопці, які прийшли з війни. Сьогодні будь-хто може до них підійти, взнати реальну картину, яка відбувається в АТО», - сказав Сергій Кудлаєнко.

Під час фестивалю кожен відвідувач міг залишити пожертвування у спеціальних скриньках, які виставили волонтери зустрічі. Також відбувся аукціон, під час якого було виставлено листівку та вишиту картину, які виготовили учасниці вінницького конкурсу краси, диск Віктора Бронюка з автографом, плаття у  стилі «мілітарі» від дизайнера Наталії Горбонос та набір із пайком та чохлом для музичного інструменту. Під час аукціону вдалося зібрати близько 9-ти тисяч гривень.

На святі виступали оркестр Міністерства з Надзвичайних ситуацій, оркестр ВПС Збройних Сил України, ансамбль воїнів-афганців. Страви приготували викладачі та студенти Центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових, підприємці міста. 

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 2

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 3

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 4

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 5

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 6

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 7

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 8

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 9

Сергій Кудлаєнко і добровольці "Київської Русі" взяли участь у фестивалі пам’яті Тараса Сича - фото 10

ВИННИЦA.info