14 серп. 2015 13:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

72

0

Фільм вінницьких авторів заставив сумчан плакати

Фільм вінницьких авторів заставив сумчан плакати

 Сумчани стоячи, зі сльозами на очах зустріли фільм вінницьких авторів - «Я не герой»


Фільм вінницьких авторів заставив сумчан плакати

Нещодавно у Сумах вінницькі журналісти презентували документальний короткометражний фільм «Я не герой». В ньому розповідається історія одного екіпажу й історія одного бою за звільнення Лисичанська від проросійських агресорів, що відбувся минулоріч 19 липня. У стрічці зібрані спогади очевидців, інтерв’ю рідних та близьких воїнів й учасників АТО.

Про це повідомляє Вінницька районна державна адміністрація.

На презентацію стрічки, що відбулася у кінотеатрі «Дружба» завітали сотні небайдужі сумчани та гостей міста, учасники бойових дій та бійці 95-ї аеромобільної бригади. Саме в тому кривавому бою загинув сумчанин Максим Савченко, який був командиром екіпажу. На показ завітала родина загиблого офіцера. Мати героя Марина Савченко (знімалась у короткометражці), зі сльоза на очах дякувала подолянам за стрічку й зазначила, що досі не може змиритись й повірити у те, що її син загинув. Також у своєму інтерв’ю жінка наголосила, що військове керівництво повинно ухвалювати виважені та обдумані рішення. Адже від цього залежать життя сотень молодих хлопців. Завдяки відданості та патріотизму, яких високі чини носять та примножують зірки на своїх погонах. Батько бійця Сергій Савченко також дякував авторам та всім хто допомагав у створенні короткометражки й додав, що ця стрічка - потужна пропаганда патріотизму, гідності та мужності для молоді.

"Це фільм не про війну, а про людей, які зіткнулися з нею віч-на-віч та намагалися її зупинити. У фільмі на прикладі одного єдиного екіпажу наша творча група прагнула зобразити сотні тисяч доль та життів, що опинились у стані неоголошеної війни. Саме тому у короткометражці кожен може впізнати себе або своїх рідних. В планах нашої творчої групи знімати такі фільми й надалі, для того кожен українець розумів масштаби трагедії, що принесла війна та знав, хто і якою ціною захищає державу", - розповіла авторка документалки Юлія Бурнацева.

Після перегляду картини глядачі, котрі прийшли до кінотеатру «Дружба» довго зі сльозами на очах аплодували десантникам, які повернулись живими із бою та авторам стрічки.

Суми це третє місто, де глядачі побачили фільм «Я не герой». Раніше стрічку презентували у Житомирі та Вінниці, де власне й відбулася її прем’єра. Маємо надію, що цей документальний фільм представлятимуть ще не в одному місті України. А його творці Юлія Бурнацева, Роман Липовський, Тимофій Заводовський та Вадим Демець зніматимуть нові стрічки. Адже це не просто документальна корометражка - це історія про людей з великої літери, їх долі та емоції, історія всієї держави в цілому та її окремих громадян.

ВИННИЦА.info