16 жовт. 2014 09:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

41

0

Фонтан ROSHEN прощатиметься з вінничанами 24 жовтня

Фонтан ROSHEN прощатиметься з вінничанами 24 жовтня

 Закриття сезону найбільшого у Європі світло-музичного річкового фонтану


Фонтан ROSHEN прощатиметься з вінничанами 24 жовтня

Закриття сезону найбільшого у світі світло-музичного річкового диво-фонтан у ROSHEN у Вінниці відбудеться 24 жовтня.

Як завжди, планується масштабна шоу-програма, яка не залишить байдужим кожного, хто відвідає свято.

Про це повідомляє Фонд Петра Порошенка

Очікується, що закриття фонтану збере не один десяток тисяч глядачів, які проведуть чарівний вінницький водограй на зимовий перепочинок.

Нагадаємо, що найбільший у Європі світломузичний фонтан Roshen, який входить у десятку найвидовищніших фонтанів світу та вважається «восьмим чудом світу», цьогоріч відкрив новий сезон 25 квітня.

ДОВІДКА.

Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «Roshen» відкриті 4 вересня 2011 року. Під час реконструкції Набережної проведено розширення нижнього та верхнього променадів з 15845 до 16493 кв м. Проведено розчищення русел річок Вінничка та Південний Буг.

На території ділянок двох скверів влаштовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий майданчик з спеціальним антитравмовим покриттям. Для забезпечення зручних зв’язків між прогулянковою алеєю та територією, що знаходиться нижче рівня верхнього променаду влаштовано різноманітні типи сходинкових маршів, а також пандуси для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Фонтан Roshen розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м.

Фонтан Roshen нараховує шість програм тривалістю 20 хв - "Робошен", "Ельфи", "Історія музики", "Винаходи", "Лебедине озеро" "Хвилі рідної душі" та 8 коротких – тривалістю 5-6 хв. Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка та Міжнародної корпорації ROSHEN. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану перевищує 100 млн. гривень.

ВИННИЦА.info


0
0