24 трав. 2018 12:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

82

0

Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив»

Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив»

 Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив»


Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив»

 Вінничани мали можливість подати ідеї розвитку рідного міста на конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Прийом заявок тривав до 15 травня. На сайті міськради опублікували 76 зареєстрованих проектів. Вони спрямовані на поліпшення комфорту, соціально-економічного, культурного і просторового розвитку.

Проекти за обсягом фінансування розподіляються на великі (з обсягом фінансування від 200 тис. грн до 1,0 млн. грн.) та малі (обсяг фінансування до 200 тис. грн).

В 2019 році на реалізацію ідей в міському бюджеті передбачено 7 млн. грн: 85% - на великі та 15% - на малі. В разі потреби, Координаційна рада таке співвідношення може змінити.

Ми обрали 15 великих проектів, для втілення більшості потрібно близько мільйона гривень.

«Промінь надії» - облаштована дорога - запорука безпеки життя учнів та мешканців мікрорайону

Опис. Основною метою проекту є створення комфортних умов для безпечного користування прилеглою територією учнями ЗШ № 4, ЗШ № 7 та реабілітаційного центру «Промінь», відвідувачами лялькового театру та жителями мікрорайону.

Проектом передбачено: часткову заміну огорожі на території закладу і встановлення воріт для запобігання актів вандалізму та крадіжок, що сприятиме підвищенню безпеки та комфорту перебування жителів мікрорайону на спортивному майданчику; облаштування пішохідної доріжки на перехресті вулиць Гоголя - Льва Толстого - Владислава Городецького, її благоустрій, ландшафтний та світловий дизайн, створення комфортного середовища для учнів ЗШ № 7, реабілітаційного центру «Промінь» та мешканців прилеглого мікрорайону.

Кошторис проекту – 1 мільйон гривень.

Вінницький молодіжний театр

Опис. Створити на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Вінницький молодіжний театр, який матиме міні-сцену, де відбуватимуться постанови, спектаклі та мюзикли, а також залу для глядачів. В театрі діти, підлітки та молодь матимуть змогу розкрити та проявити таланти, розвивати уміння та навички, що потрібні для майбутніх професіоналів акторської справи.

Підлітки та молодь навчатимуться, розвиватимуть творчі та організаторські здібності з таких основних напрямків як: тематичні спектаклі, пантоміма, тематичні вечори, клоунада, ходулісти та велетні, розважальні програми, знімання відеороликів. короткометражних фільмів та повноцінних кінофільмів.

Кошторис проекту – 835 тисяч гривень.

Будівництво спортивного майданчика із штучним покриттям на вулиці Ватутіна, 72

Опис. Будівництво спортивного майданчика з гумовим покриттям, огорожею та освітленням, з вуличними тренажерами для дітей підліткового віку, молоді та дорослого населення, що є важливою складовою для підтримки фізичного та психологічного здоров’я громадян – стане окрасою інфраструктури району.

На даний час у мікрорайоні Тяжилів не встановлено жодного майданчика, де мешканці житлових масивів та учні навчального закладу могли б займатися спортом безкоштовно протягом усього року.

Спортивний майданчик – це можливість поділитися прилеглою територією ДНЗ «Вінницький ЦПТО ПП» з усією активною громадою і гарантія щодо її догляду, благоустрою, озеленення та цілодобового вільного користування усіма жителями Тяжилова.

Кошторис проекту – 691 тисяча гривень.

Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив»

Кафе-музей вінницький трамвай

Опис. Кафе-музей, приміщенням якого є трамвай КТ4, встановлений стаціонарно у привабливому куточку нашого міста. Реставрований та оснащений в якості інклюзивної безалкогольної кав’ярні, персонал якого складатимуть люди з інвалідністю різних груп. Історією вінницького трамваю та самого міста буде насичений інтер’єр цього закладу.

Кошторисна вартість проекту – 993,5 тисяч гривень.

Спортивна міні-школа на вулиці Князів Коріатовичів

Опис. Проект вирішить питання проведення вільного часу мешканцями міста. Проведення змагань, чемпіонатів з настільного тенісу, різноманітних зустрічей, тренінгів, перегляд кінофільмів та інші форми дозвілля.

Дана ідея передбачає будівництво нового приміщення.

Орієнтовна вартість проекту – 940 тисяч гривень.

Багатофункціональне спортивне поле для мешканців Старого міста

Опис. Сьогодні діти, які проживають на Старому місті, недалеко від школи№22, для гри у футбол використовують старе поле на території школи, де в якості покриття використаний відсів та яке немає нормального огородження.

Проект передбачає реконструкцію існуючого спортивного шкільного майданчика із влаштуванням штучного покриття, погодження, освітлення та створення умов для гри у футбол, волейбол та футбол, баскетбол, гандбол, де можуть займатися ігровими видами спорту мешканці прилеглого до школи мікрорайону.

Орієнтовний кошторис проекту – 1 мільйон гривень.

Будівництво тротуару для мешканців мікрорайону «Авторинок» (Тиврівське шосе) по вулиці Ярмоли Мелешка – від зупинки автобуса до вулиці В.Івасюка

Опис. Мікрорайон швидко розвивається, але відсутня будь-яка інфраструктура. Потрібно побудувати тротуар довжиною біля 500 метрів, (шириною до 1,5 м) з бордюром по вулиці Ярмоли Мелешка від зупинки автобуса до вулиці Івасюка. Самостійно здійснити комплекс таких будівельних робіт мешканцям мікрорайону немає можливості.

Кошторис проекту – 1 мільйон гривень.

Моя нова Можайка

Опис. Проект спрямований на покращення якості життя у мікрорайоні Можайка. А саме: облаштування місць для відпочинку – створення зони проведення дозвілля з фонтаном та лавками; монтаж бордюрів; пішохідних та велосипедних доріжок; встановлення ЛЕД-ліхтарів; камер спостереження (підключення їх до Ситуаційного центру); озеленення території; монтаж дитячого ігрового майданчика. Бювет для забезпечення якісною водою мешканців мікрорайону.

Орієнтовний кошторис проекту – 1 мільйон гривень.

Благоустрій території з облаштуванням фонтану в зоні відпочинку на вулиці Волошковій

Опис. Улаштувати фонтан з укладенням тротуарної плитки, пішохідних доріжок, озелененням, освітленням. Велика кількість мешканців досі немає достатньо облаштованого місця для проведення дозвілля та відпочинку для дорослих і дітей.

Орієнтовна вартість проекту – 997 тисяч гривень.

Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив» - фото 2

Алея закоханих. Перезавантаження. На вулиці А. Первозванного,1

Опис. Підтримка привабливості міста шляхом озеленення природного середовища. У нашому місті була колишня алея закоханих, на місці якої створили «Міні Вінницю». Пропонуємо створити нову алею, яка буде більш привабливою та комфортною.

Клумби у вигляді двох сердець, зони відпочинку у вигляді лавочок, коване дерево, на яке закохані зможуть повісити замки як символ їхнього кохання. Для більшої привабливості та естетичності також будуть деревовидні троянди, декоративні дерева, сучасне освітлення ліхтарями навколо неї. Також на території буде кована арка, обрамлена трояндами.

Орієнтовна вартість проекту – 1 мільйон гривень.

Водний ігровий майданчик-фонтан в мікрорайоні Тяжилів по вулиці Ватутіна

Опис. Створення першого в Україні водного ігрового майданчика, який в денний час функціонує контактною водною розвагою для дітей, а у вечірній – як «сухий» світловий фонтан. Новий креативний простір Вінниці, що створить ще одну локацію для культурного проведення часу з дітьми та друзями, привабить туристів. Для Вінниці - міста фонтанів, стане ще однією візитівкою.

Орієнтовна вартість проекту – 1 мільйон гривень.

Фонтани, музеї і зони відпочинку. 15 великих проектів, які вінничани подали на «Бюджет громадських ініціатив» - фото 3

Чисте місто. Встановлення станцій прибирання за собаками у паркових зонах Вінниці

Опис. Благоустрій паркової зони, а саме: встановлення собачих вбиралень для прибирання екскрементів собак, які будуть складатися з інформаційних стендів, диспансера з безкоштовними біопакетами та сміттєвого баку. Окрім того станції також виконуватимуть функцію додаткового носія інформування населення для популяризації культури прибирання за собаками на прогулянках, щоб зменшити рівень екологічних проблем у парках.

Собачі екскременти несуть небезпеку для здоров’я людини, для ґрунту, ґрунтових вод і повітря.

Орієнтовна вартість проекту – 301 тисяча гривень.

Водному простору – простір

Опис. Відновити занедбані водні простори довкола озера у П’ятничанському парку і створити громадський простір, якого не вистачає у цій частині Вінниці. Провести очищувальні роботи та заглиблення озера, укріпити берег, влаштувати місця для відпочинку, та комунікації місцевих жителів. Облаштувати місця для риболовлі. Вистелити пішохідні доріжки та зробити зони для пікніку.

Кошторис проекту – близько 1 мільйона гривень.

Корінна реорганізації похоронної справи і утримання кладовищ міста

Опис. Кладовище по вулиці О.Кобилянської та на Луці. Проект передбачає поховання небіжчиків у кремованому стані і громадській могилі та сімейних могилах; перепоховання існуючих поховань в створювані могили; будівництво крематорію; будівництво огорожі навколо кладовища; будівництво похоронної церкви та храму на кожному кладовищі; перетворення територій кладовищ в парк квітів та екологічно безпечний об’єкт, яким зможуть користуватися всі жителі міста.

Орієнтований кошторис проекту – 895 мільйонів гривень.

Музей просто неба «Голокост на Вінниччині». Толбухівський цвинтар жертв Голокосту

Опис. На зупинці Олександра Музики – 2 вказівники. Інформація про Голокост на Вінниччині (17 банерів на огорожі цвинтаря). Освітлення і озеленення. Зала для лекцій просто неба (екран, лавки під тентом, проекційна техніка); туалет, будинок для наочностей, буклети.

Орієнтовна вартість проекту – 800 тисяч гривень.

Всі проекти, опубліковані на сайті міськради, пройдеться експертну оцінку. Лише частину з них допустять до голосування.

Вінниця.info