15 черв. 2016 18:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

60

0

Футбол у Франції чи робота в Раді? Що обрали нардепи з Вінниччини

Футбол у Франції чи робота в Раді? Що обрали нардепи з Вінниччини

Що обирають нардепи з Вінниччини футбол чи Раду?


Футбол у Франції чи робота в Раді? Що обрали нардепи з Вінниччини

 Вечірнє засідання Верховної Ради 16 червня може не відбутись. У цей день ввечері у Франції відбудеться матч збірних України і Північної Ірландії на Євро-2016 – початок о 19.00 за київським часом. Арсен Аваков в соцмережі теж написав, що 60 депутатів зібрались летіти у Францію на футбол.

Сьогодні депутати через низьку явку спромоглись підтримати лише один законопроект. Хоча на розгляд було виставлено більше двох десятків документів, серед яких питання об’єднаних територіальних громад, зарахування місцевих податків… Все це автоматично переносяться на завтра. Окрім того, стоїть питання щодо звільнення старого складу ЦВК та обрання нового.

Редакція Вінниця.інфо вирішила зателефонувати депутатам, і з’ясувати, хто з обранців Вінниччини поїде на футбол, а хто виконуватиме свої обов’язки в Раді.

Геннадій Ткачук повідомив, що зараз на лікарняному, проте планує завтра бути на засіданні.

«Планую завтра бути в Раді, хоча я на лікарняному. Я планую голосувати за новий склад ЦВК, але ми повинні знати нових кандидатів. Однозначно «компанію Охендровського» потрібно змінювати і треба обрати достойних людей», - говорить Геннадій Ткачук.

Юрій Македон на футбол не збирається, і каже що навіть не має візи.

«Яка Франція? В мене немає дипломатичного паспорта, навіть візи в мене немає…, але в мене є совість. Сьогодні питання складу ЦВК справді стоїть на часі. Ми будемо голосувати за те щоб  звільнити старий склад ЦВК. Кожна кандидатура повинна погоджуватись окремо. Поява нових людей повинна повернути довіру до Центрвиборчкому», - говорить Юрій Македон.

Олександр Домбровський теж збирається в Парламент і каже що не обов’язково їхати у Францію, щоб вболівати за наших хлопців.

«Безперечно буду в Парламенті. Четвер не вихідний, роботи дуже багато. Завтра маємо розглянути дуже потрібні та важливі законодавчі документи. А нашій збірній бажаю перемоги. Для того щоб вболівати за наших хлопців, не обов’язково бути в Франції», - говорить Олександр Домбровський.

Сергій Кудлаєнко каже, що у Францію не збирався і ніколи не планує поїздок під час сесійного тижня.

«Я нікуди не збирався. Завтра сесійний день, в комітеті, де я працюю йдуть парламентські слухання з питань повернення Криму, запрошені представник кримсько-татарського населення, жителі Криму, депутати… Також завтра розглядатиметься «питання МВФ», і є питання по складу ЦВК. Важливим питанням на завтра є внесення законопроектів по регламенту Верховної Ради. І взагалі, колись Гройсман видав розпорядження, щоб на сесійний тиждень депутати не планували поїздок і відряджень», - каже Сергій Кудлаєнко.

Петро Юрчишин теж повідомив, що завтра йде працювати.

«Я буду у Верховній Раді, тому що повинен працювати і не можу їхати на футбол. Завтра прийматимуться важливі законопроекти. А в суботу в мене прийом громадян в Козятині. Поки я буду в Києві моя дружина в Козятині вітатиме медпрацівників з днем медика і братиме участь в урочистому відкритті дитячого табору у Козятинському районі», - говорить Петро Юрчишин.

Іван Мельничук каже, що вболіватиме за нашу збірну, а їздити в Європу нема як.

«Звичайно, я нікуди не їду, бо є купа роботи. Кожен тиждень є робота в комітетах це підготовка документів і їх перевірка. Зараз їхати в Європу, треба купу грошей, тому нема як. Душею я підтримую нашу збірну і вболіватиму за них в Україні», - говорить Іван Мельничук.

ВИННИЦА.info