26 трав. 2017 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

79

0

«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради

«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради

 «Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради


«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради

 26 травня на сесії Вінницької міської ради самопіар депутата Ганна Давиденко (Батьківщина) спричинив овації. В сесійній залі розглядали питання під №31, що стосувалось переміщення молочної кухні на Вишеньку. Ганна Давиденко «залякала» присутніх, що в новому місці може бути небезпека інфікування гепатитами. Після виступів фахівців-медиків, колега депутат звернувся до Ганни Віталіївни зі словами, які спричинили аплодисменти в залі: «Вам вигідно створювати собі ореол мученика і борця за справедливість. Це неправда. Припиніть брехати врешті-решт».

Депутат Ганна Давиденко виступила проти переміщення молочної кухні з центру Вінниці на територію до 1-ї лікарні, що на Вишеньці. При цьому вона зазначила:

«Скажіть, будь-ласка, чи доречно на вашу точку зору розміщувати молочну кухню, якою користуються немовлята, в приміщенні лікарні, на території якої недалеко від цього місця буде знаходитись гепатоцентр? Ви розумієте гепатит «С» і наслідки. Друге питання: в якому стані готовності зараз перебуває реконструкція, якщо ви вже пропонуєте фактично забрати молочну кухню з Оводова?» - запитала Г. Давиденко.

«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради 

«По-перше. Я хотів би, щоб ви не займалися підміною понять. Ми сьогодні говоримо про вивчення питання, про те, щоб розглянути можливість не за бюджетні кошти, а залучити інвестора, як це було зроблено неодноразово. Є успішні приклади співпраці. Ми хочемо розглянути можливість перенести молочну кухню за рахунок інвесторів. Стосовно того, чи доречно її перенести в інше місце, а саме на територію лікарні. То давайте подивимось, скільки лікарень там знаходиться. Як мінімум, це логічно», - відповів директор департаменту інвестицій Віталій Погосян.

Прокоментувати питання попросили директора департаменту охорони здоров’я Олександра Шиша, який зазначив що гепати «С» та гепатит «В» передається через кров.

«В даному випадку має бути прямий контакт. Враховуючи термічну обробку, а саме головне те, що наші пацієнти, які з гепатитом, чи іншими інфекціями, на харчоблоку не перебувають. Там працюють перевірені працівники харчоблоку», - зазначив О. Шиш.

Слово взяв і депутат Василь Паненко (Свобода), який є головним лікарем дитячої обласної лікарні.

«Абсолютно згоден з директором департаменту.

Сьогодні є адаптовані суміші, які виробляються на великих підприємствах, вони мають високу якість, але їх вартість недоступна малозабезпеченим сім’ям і дітям, які лікуються сьогодні. Тому молочна кухня нам звичайно потрібна. Саме важливе, це якість продукції. Якщо ми говоримо про якість – це, в першу чергу, матеріально-технічна база, сучасне обладнання та кадровий потенціал, який повинен мати належне здоров’я. Ми розуміємо, що потрібна сучасна молочна кухня з новітнім обладнанням. Питання важливе. Давайте якось вирішимо його для населення, для громади», - говорить В. Паненко.

Після виступів та пояснень керівників департаментів, депутат Олександр Парвадов звернувся до Гани Давиденко з проханням припинити власний самопіар під час сесій на питаннях, які вони всі разом обговорювали на постійній комісії.

«Ганно Віталіївно, це питання ми з вами предметно обговорювали на засіданні нашої комісії. Колеги все це вам говорили. І ви володієте інформацією стосовно всіх цих питань. Хочу додати, що приміщення, в якому на даний час знаходиться молочна кухня, 1940-го року забудови. По-друге, ніхто нікуди не збирається сьогодні переводити молочну кухню, поки не буде підготовлено відповідні всім нормам приміщення. По-третє, ви це теж добре знаєте, земля, на якій знаходиться сьогодні молочна кухня обійдеться інвестору в 10-11 тис. доларів за сотку. Де ви сьогодні  знайдете таких інвесторів і отримаєте прибуток до міського бюджету? Ганно Віталіївно, припиніть вводити в оману виборців, колег, які тут в приміщенні сидять на сесії. Видавати ту інформацію, яка вам вигідна, і створювати собі ореол мученика і борця за справедливість. Це неправда. Припиніть брехати врешті-решт», - казав Парвадов, зірвавши аплодисменти депутатів.

«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради - фото 2 

Після обговорень мер Вінниці повідомив, що розміщення молочної кухні біля дитячих лікарень є логічним, і закривати існуючу молочну кухню ніхто не буде, поки не підготують нове приміщення.

«Приміщення молочної кухні потребує і капітального ремонту і було б доцільно, щоб там було сучасне обладнання. Але ми не мали такої можливості ще з 2002 року. З точки зору локації. В районі першої лікарні в нас знаходиться пологовий будинок, дитяча обласна лікарня, дитяче відділення районної лікарні, два дитячих будинки. Тому логічно, щоб це було ближче до дітей. Мало того, це окреме приміщення, воно не знаходиться в будівлі будь-якої лікарні. Після реконструкції самого харчоблоку, який буде забезпечувати міські лікарні, та лікарні іншого підпорядкування, він забезпечуватиме харчування пацієнтів. В цьому ж приміщенні нами пропонується зробити капітальний ремонт самої молочної кухні і забезпечувати сучасним обладнанням згідно всіх стандартів. Для цього нам потрібно знайти інвестора. Якщо ми маємо таку можливість, то чому нам це не робити? Легше всього сказати: давайте за кошти бюджету будемо щось вирішувати.

Саме головне – молочна кухня буде працювати, поки не буде зроблена нова. Ніхто, ніякої молочної кухні не закриває, крім планових санітарних робіт, які проводяться щорічно», - говорить С. Моргунов.

«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради - фото 3

«Ганно Віталіївно, припиніть брехати врешті-решт» - тема молочної кухні на сесії Вінницької міськради - фото 4

Вінниця.info

title