15 лют. 2018 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

85

0

Геннадій Ткачук: Уряд на чолі з Володимиром Гройсманом здійснив прорив у розвитку нашої держави

Геннадій Ткачук: Уряд на чолі з Володимиром Гройсманом здійснив прорив у розвитку нашої держави

 Результати роботи Уряду під керівництвом Володимира Гройсмана: є чим пишатись


Геннадій Ткачук: Уряд на чолі з Володимиром Гройсманом здійснив прорив у розвитку нашої держави

 Результати роботи уряду та Прем’єр-міністра – вражають! Цьогоріч в країні було закладено реальний фундамент для подальшого економічного розвитку, було реалізовано багато важливих заходів, які дозволили запустити масштабні реформи і розпочати підвищення соціальних стандартів.

За 9 місяців 2017 року вітчизняний ВВП зріс на 2,3%, тоді як роком раніше за цей же період – 1,4%. Завдяки урядовій ініціативі підняти мінімальну зарплату, реальна зарплата в 2017 році зросла на 19,1%, це на 10,1% більше, ніж у попередньому році.

Великим досягненням уряду під керівництвом Володимира Гройсмана є також втілення заходів, пов’язаних з дерегуляцією бізнесу, завдяки яким вдалося залучити 2,3 млрд. доларів іноземних інвестицій. Було скасовано понад 450 застарілих нормативних актів, що обмежували підприємницьку діяльність і створювали можливості для корупції. Крім того, в минулому році було запроваджено автоматичне відшкодування ПДВ, а законодавча ініціатива уряду «Маски-шоу стоп» дозволила покласти край атакам на бізнес з боку силовиків. Продовженням цієї ініціативи стало реформування системи контролю. Також уряд спільно з президентом, парламентськими фракціями та представниками бізнесу напрацювали 35 проектів ключових законів, які допоможуть ефективніше боротися з корупцією, посилять захист бізнесу і сприятимуть зростанню інвестицій в Україну.

У 2017 році в державі стартували одразу кілька реформ: пенсійна, освітня, медична. Також було продовжена реалізація реформи децентралізації.

Втілення пенсійної реформи дозволило вже в жовтні перерахувати і підвищити пенсії для 9 мільйонів пенсіонерів. Середній розмір пенсії зріс до 2447,95 грн. В наступному році пенсії знову будуть перераховані відповідно до зростання заробітної плати і інфляції. Також будуть переглянуті пенсії для селян.

Освітня реформа принесла підвищення на 18% стипендій та зростання на 50% зарплат вчителів. До речі, цьогоріч передбачається збільшення зарплат вчителів ще на 25%. Крім того, в минулому році було збільшено будівництво дитсадків, завдяки чому з’явилося понад 25 тисяч додаткових місць.

Завдяки урядовій програмі «Доступні ліки» у громадян з’явилася можливість безкоштовно або з незначною доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. В рамках даної програми за минулий рік було відшкодовано 614,4 млн. грн. - саме стільки зекономили українці на придбанні необхідних ліків. Цьогоріч фінансування програми «Доступні ліки» збільшено. В бюджеті-2018 на це передбачено 1 млрд. грн., що на 300 млн. грн. більше, ніж у 2017 р.

В результаті реформи децентралізації надходження місцевих бюджетів зросли у минулому році на 31%. За підтримки державного бюджету розпочато 790 інвестиційних програм по відбудові соціальних об'єктів, реконструкції та ремонту вулиць, доріг, мостів, впровадження заходів з енергоефективності, створення ЦНАПів тощо. В проекті бюджету на наступний рік обсяги державної підтримки об’єднаних територіальних громад збільшені до 12,9 млрд. грн., що дозволить реалізувати понад 2000 нових інфраструктурних проектів.

Загалом, розвиток інфраструктури є одним з пріоритетних завдань, які поставив перед собою уряд.  В минулому році було збудовано і відремонтовано 2177 км доріг, що більш, ніж вдвічі перевищує показник 2016 року. А цьогоріч на ремонт та будівництво доріг передбачено рекордні 46,7 млрд. грн.

Також уряд виконує вимоги щодо видатків на безпеку і оборону на ріні не менше 5% ВВП. В минулому році порівняно з 2016 р вони зросли на 18% до 143,6 млрд. грн. Ці кошти, зокрема, дозволили збільшити закупівлю і виробництво нового озброєння для армії. В минулому році Збройні Сили України отримали 25 тис нових зразків озброєння. В бюджеті-2018 р на безпеку і оборону виділено 165,3 млрд. грн., завдяки чому можна продовжити озброєння армії сучасною технікою, а також посилити соціальний захист військовослужбовців. 

Подбав Уряд і про підтримку української культури. Кабмін вперше відмовився від фінансування культури за залишковим принципом. Видатки на культуру за останні два роки виростуть в 2,5 рази. Зокрема, видатки на підтримку вітчизняного кіно зростуть цього року більш, ніж вдвічі – до 1 млрд. грн.

Як бачимо, Уряд на чолі з Володимиром Гройсманом здійснив величезний прорив у розвитку нашої держави. Попереду ще багато важливих завдань та амбітних планів. Втім, судячи з того, яких результатів вже вдалося досягти, можна з впевненістю сказати, що Прем’єр-міністру та його команді вдасться впоратися з будь-якими викликами.

Геннадій Ткачук