30 жовт. 2017 14:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

98

0

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови»

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови»

 Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови»


Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови»

 У наш час знання іноземної мови відкриває перед людиною досить широкі перспективи. Зокрема чим більше мов ви знаєте, тим вищі ваші шанси будь-де: на ринку праці, в подорожах, у спілкуванні з цікавими людьми з будь-якого куточку світу. У сучасному житті знання іноземних мов не тільки дозволяє людині почуватися більш успішною, але й з легкістю руйнує кордони та робить світ довкола цікавішим. Розуміючи таку тенденцію часу, депутат обласної ради Геннадій Вацак ініціював проведення  в навчальних закладах Могилева-Подільського «Дня англійської мови», в рамках якого відбувся загальношкільний брейн-ринг серед учнівської молоді. У власному активі депутата  вільне володіння 4-ма іноземними мовами і зупинятися на досягнутому він не збирається. Організовуючи захід, Геннадій Вацак мав на меті стимулювати дітей до вивчення іноземних мов та формувати потребу бути розумними та успішними.

Брати участь в брейн-рингу зголосилися старшокласники усіх навчальних закладів, кожна школа відправила  команду з п’яти найкращих знавців англійської мови.

Привітавши англійською мовою молодь перед початком гри, Геннадій Анатолійович мотивував потребу оволодіння іноземними мовами: «Знати декілька мов, я вважаю, є необхідним, бо чим більше людина знає мов, тим більше в неї можливостей. Дехто вивчає мови тому, що це потрібно для роботи, дехто для подорожей. Знання багатьох мов розширює світогляд. Я сам впродовж двох років посилено вивчаю англійську мову, мій молодший син навчається в Британській школі у Варшаві, де всі предмети подаються англійською. Переконаний, що кожній людині під силу оволодіти кількома мовами. Тож вчіть мови: чим більше знань і здібностей  отримаєте в юнацькі роки, тим більшими будуть у вас шанси на успіх в подальшому житті».

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови»

За умовами конкурсу всі 25 учасників були розподілені до різних команд, що ускладнювало завдання, проте додавало азарту. Кожна з команд носила назву однієї з англомовних країн: США, Канади, Австралії, Нової Зеландії та Велико-британії. Передувала грі розумова розминка: прослухавши вірші на п’ятьох мовах, конкурсанти мали визначити які це мови. Після цього розпочалися справжні розумові баталії...

Захід, який вела голова об’єднання вчителів англійської мови Людмила Катеренюк, проводився виключно  англійською. Конкурс складався із чотирьох етапів, кожен з яких містив різноманітні завдання з історії, літератури, географії, що дало можливість молодим проявити свою креативність, оригінальність і закріпити мовні навички. З великим азартом учні виконували усі поставлені перед ними завдання. Відповідати на них слід було  за лічені секунди, постійно перебуваючи  у стані напруженості, оскільки поряд - суперники! Навіть гості, зокрема заступник міського голови Віталій Криган та начальник міського управління освіти Володимир Коновалов, тишком також включилися у гру.

Азарт, бажання бути першим протягом години панували в залі. За грою слідкувало та оцінювало знання учасників журі в складі  викладачів англійської мови. 

За результатами змагань, найкращі знання англійської мови продемонструвала команда «Нова Зеландія», тож і перемогла.  ІІ місце виборола  команда «Великобританія», ІІІ – «Канада», ІV – «Австралія», V – «США». Команда-переможець отримала заохочувальну премію від Геннадія Вацака в розмірі 1000 грн., інші - 800, 500 та 300 грн. Окремо Геннадій Анатолійович відзначив ученицю НВК№4 Олександру Назарову, як найактивнішу конкурсантку, вручивши їй матеріальну нагороду в розмірі 300 грн. Всі команди-учасниці отримали ще й солодкі призи від «Кондитерського Дому «Вацак». Організатор інтелектуальної гри подякував учасникам брейн-рингу та пообіцяв зробити такі змагання постійними.

Щирі слова захоплення грою висловив і заступник міського голови Віталій Криган, відзначаючи, що знання іноземних мов допомагає краще зрозуміти себе і навколишній світ. Перебуваючи під враженням, Віталій Іванович виступив з ідеєю започаткувати проведення інтелектуальних ігор зі знання рідної мови.

Безперечно, що подібні заходи в невимушеній, ігровій формі формують модель подальшого розвитку молодої людини – сучасної, розумної та освіченої. Є такий вислів, що знати другу мову – це як мати другу душу. Вивчайте мови та переконуйтеся, що немає нічого кращого, ніж говорити мовою кохання у Парижі, спілкуватися на будь-які теми з жителями Британії, робити замовлення у німецькому ресторані, проводити екскурсію вулицями рідного Києва. Однак при цьому не забувайте і про свою рідну мову!

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови» - фото 2

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови» - фото 3

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови» - фото 4

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови» - фото 5

Геннадій Вацак ініціював «День англійської мови» - фото 6