28 листоп. 2017 15:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

135

0

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє»

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє»

 Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє»


Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє»

 Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє»

 У цьому переконаний депутат обласної ради, меценат багатьох дитячих та молодіжних розвиваючих проектів Геннадій Вацак. Зокрема, за його ініціативи та сприяння сім років успішно функціонує спортивний клуб з кікбоксингу «Спартак-Вацак», минулоріч було відкрито дитячу шахову школу, а команда учнів НВК№4-ліцею «Діамант» при підтримці мецената увійшла до трійки призерів Всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну!».

Парад перемог бійців СК «Спартак-Вацак»

Жовтень та листопад стали «золотими» за кількістю медалей для вихованців  спортивного клубу «Спартак-Вацак». Так з чемпіонату України з кікбоксингу версії ISKA серед юніорів та юнаків  бійці клубу  привезли п’ять перших, одне друге та три третіх місць. Хлопці потрапили до лав національної збірної та планують виступати на чемпіонаті світу в травні 2018-го року. До них приєднається іще один одноклубник , який став срібним призером чемпіонату України серед дорослих  версії ISKA, який проходив у Києві з 16 по 19 листопада.

Успішним  для бійців СК «Спартак-Вацак» став  і четвертий фестиваль з кікбоксингу "Пам'яті дітей голодомору України", в якому могилівчани також взяли участь. В здобутку спартаківців - шість перемог.

 Привезли могилівчани п’ять перших, два других та третіх місць з відкритого турніру FIST KICK, що проходив у Києві з 24 по 25 листопада. Там спортивний клуб з Могилева-Подільського відстоював честь усієї Вінниччини. З цим завданням вони впоралися, як завжди, гідно.

«Політика нашого клубу - професійний ріст бійців. З цією метою ми щоразу направляємо своїх вихованців на серйозні змагання, бо вони в житті спортсмена надзвичайно важливі, так він домагається високих результатів. Саме вони є  головними критеріями його успішності, основною характеристикою професійного становлення», - підсумовує здобутки клубу президент СК та обласної федерації з кікбоксингу Геннадій Вацак.

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє»

Грані «Діманта»

Організувати в рідному місті молодіжний центр дозвілля, в якому буде функціонувати лежачий кінотеатр – таку ідею захотіли  реалізувати ліцеїсти НВК№4 Могилева-Подільського . Свою мрію лежачого кінотеатру під назвою «Морські котики» вони презентували на фіналі фестивалю освітнього проекту «Відкривай Україну», який проходив у жовтні в столиці. Ідея була визнана журі однією з найкращих та найбільш реалістичних, за що могилівчани стали володарями третього призового місця. Окрилена перемогою та успішним виступом команда , одразу по приїзду до Могилева-Подільського, зустрілася зі своїм меценатом - Геннадієм Вацаком, який профінансував поїздку та спорядив ліцеїстів формою. Геннадій Анатолійович запросив «діамантівців»  на чай з солодощами. Діти навперебій ділилися враженнями від участі в фестивалі, демонстрували відзняті світлини з головними моментами ігротехніки, розвивали свою ідею з кінотеатром, з якою так яскраво себе зарекомендували на всю Україну.

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 2 

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 3

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 4

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 5

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 6

Посвята в шахісти

Рік тому в Могилеві-Подільському з ініціативи  Геннадія Вацака була відкрита дитяча шахова школа. 35 дівчаток та хлопчиків вирішили увійти до клубу любителів інтелектуальної гри, лише за рік своєї діяльності вихованці школи  взяли участь в 16 змаганнях, демонструючи свої вміння та здобуваючи нові технічні навички. З початку нового навчального року пов’язати свою долю з шахами вирішили ще 15 юних могилівчан, записавшись до школи «Вацак». Нещодавно новачків, в присутності батьків та вчителів, урочисто прийняли до інтелектуального клубу. Церемонію посвяти в юні шахісти провів  засновник школи та її меценат Геннадій Вацак.

Геннадій Анатолійович кожному учню вручив кепку та футболку з логотипом, що підтверджуватимуть причетність до шахової сім’ї Могилів-Подільської школи «Вацак». Захід пройшов на хвилі позитивних емоцій, з впевненістю, що діти запам’ятають цей день, та в їхніх серцях назавжди залишиться любов до шахів.

На завершення свята товариську партію зіграли засновник школи,кандидат в майстри спорту з шахів  Геннадій Вацак та один з її найкращих учнів Нікіта Філюрський, який за рік навчання виконав нормативи третього розряду. Загальнокомандне фото на згадку зі словами «Ласкаво просимо в світ шахів!» підсумувало свято.

 Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 7

Мета усіх ініційованих Геннадієм Вацаком молодіжних проектів - підтримати обдаровану молодь, сприяти її самореалізації та творчому і фізичному розвитку. У подальшому, переконаний Геннадій Вацак, саме з таких дітей  формуватиметься майбутнє України.

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 8 

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 9 

Геннадій Вацак: «Підтримка молоді – найкраща інвестиція в майбутнє» - фото 10