19 берез. 2018 17:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

107

0

«Година землі» у Вінниці: концерт у темряві, еко-подарунки та вимкнення підсвітки у місті

«Година землі» у Вінниці: концерт у темряві, еко-подарунки та вимкнення підсвітки у місті

 У Вінниці вимкнуть підсвітку Вежі, Центрального мосту


«Година землі» у Вінниці: концерт у темряві, еко-подарунки та вимкнення підсвітки у місті

 24 березня вже десятий рік поспіль наше місто приєднається до Всесвітньої акції «Година землі». Цього дня у холі міської ради бажаючі зможуть обміняти макулатуру на еко-подарунки. У NGO-HUB (вулиця Пушкіна,11) акустичний концерт «Музика у темряві». Також цього дня з 20:30 до 21:30 буде вимкнено освітлення на майдані Незалежності, Європейській площі, відключено підсвітку Центрального мосту та деяких інших знакових об’єктів міста. Вінничани можуть підтримати цю акцію, вимкнувши світло у власній оселі на одну годину.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Питання економії природних ресурсів та енергоефективність є дуже важливим для європейських країн. Адже з часом джерела енергії вичерпуються, а навколишнє середовище виснажується та забруднюється викидами СО2. Саме тому розвинені країни світу впроваджують у себе енергоефективні заходи та поширюють ці ідеї серед інших країн.

Вінниця вже кілька років активно реалізує заходи для підвищення енергоефективності. Нагадаємо, що перший крок було зроблено у 2011 році, коли наше місто офіційно підтримало масштабну ініціативу Європейської комісії зі сталого розвитку міст, відому як Угода Мерів. Підписанти цієї Угоди взяли на себе зобов’язання скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Тож, у день Всесвітньої акції «Година землі» у Вінниці на одну годину з 20:30 до 21:30 буде вимкнено підсвітку на Європейській площі, майдані Незалежності, арки та панно, що біля входу у Центральний парк. Також – на приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації, Державного архіву Вінницької області, школі №2, Свято-Преображенському кафедральному Соборі.

У рамках акції 23 березня з 18:00 до 21:00 у приміщенні NGO-HUB (Пушкіна,11) відбудеться Eco Movie Night. 24 березня, з 10:00 до 15:00 у холі міської ради тим, хто принесе макулатуру, даватимуть заохочувальні еко-подарунки, серед яких – енергозберігаючі лампочки, ручки, блокноти та еко-сумки. Також цього дня з 18:00 до 21:00 можна буде відвідати акустичний концерт «Музика у темряві» (вул.Пушкіна, 11, У NGO-HUB).

Зареєструватись на заходи у NGO-HUB можна за посиланням.

Довідка

Акція «Година Землі» проводиться з ініціативи незалежної природоохоронної організації Всесвітнього фонду природи (WWF). Організатори акції «Година Землі» акцентують увагу на тому, що лише разом можна подолати проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Вінниця.info