17 листоп. 2017 17:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

45

0

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, голова обласної Ради Анатолій Олійник та його заступник Михайло Кременюк, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян.


Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери

 17 листопада, у приміщенні Вінницької обласної філармонії відбулися урочистості до професійного свята Дня працівників сільського господарства. Були винагороди та урочистості.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної державної адміністрації.

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, голова обласної Ради Анатолій Олійник та його заступник Михайло Кременюк, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян  та працівники сільського господарства, харчової промисловості, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств агропромислового комплексу Вінниччини.

Перед урочистою частиною керівників області та міста оглянули святкові експозиції районів, приурочені до Дня працівників сільського господарства.

Звітував про підсумки роботи в аграрній галузі Вінниччини Андрій Гижко:  «Сільськогосподарська галузь Вінницької області щороку виходить на якісно вищий рівень успішності, конкурентоспроможності та експортного потенціалу. Вінниччина впевнено утримує лідируючі  позиції за обсягами валової продукції сільського господарства, за чисельністю наявного поголів’я ВРХ, по виробництву м’яса і молока. В області працюють біля 2 тисяч 700 сільськогосподарських підприємств та майже 283 тисячі особистих селянських господарств, які обробляють 1,8 мільйони гектарів сільськогосподарських угідь. Аграрний сектор є інвестиційно-привабливим. Продукція агропромислового комплексу становить 80% у загальній структурі експорту області. Такі успіхи стали можливими завдяки вашим знанням, працелюбності, любові до рідної землі та умілому господарюванню».

У вітальному слові Валерій Коровій подякував аграріям Вінниччини за працю, віру та патріотизм і зазначив: «Сьогодні, без перебільшення,  саме ви будуєте нову, економічно-незалежну державу Україну. Яскравим зразком став цьогорічні показники  аграрного бізнесу в Україні, зокрема, Вінницької області. Вони  є вражаючими. Я багато спілкуюсь з іноземцями, і вони, в один голос говорять, що українці зробили значний крок вперед у аграрній сфері. Не зважаючи на те, що у країні, де йде  війна, наявні  дорогі кредитні ресурси та існує багато внутрішніх проблем -  стає лідером у сфері аграрного бізнесу. Ми повинні бути чесними та об’єктивними, ми дякуємо Уряду Володимира Гройсмана  за те, що  зняв картельні зговори і монополії стосовно експорту сільськогосподарської продукції, яка притаманна була в наших українських реаліях. Головним нашим завданням є створити на ринку конкурентні умови, де працюватимуть  лише ті, хто працює ефективно. Ми повинні впевнено рухатись у завтрашній день. З точки зору аграрного бізнесу, 2017 рік був дуже важким через посушливу осінь, і затяжну весну ми, але аграрії продемонстрували  надзвичайно високі  результати. Аграрний бізнес на сьогоднішній день є локомотивом економічного зростання в Україні, зокрема, у Вінницькій області».

Відповідно до Указу Президента України, за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства директорові сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Світанок», Козятинського району Миколі Мельнику було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України Керівництвом області» та трьом кращим аграріям області  вручено Подяки Прем’єр-міністра України .

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, за комплексною рейтинговою оцінкою державними нагородами нагородили Ямпільський, Хмільницький і Липовецький райони та 33 кращих підприємства Вінниччини.

Почесними грамотами Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради за багаторічну сумлінну працю, вагомі трудові досягнення та з нагоди Дня працівників сільського господарства, грошовими винагородами та квітами було нагороджено понад 100 представників агропромислового комплексу області. 

Під час урочистостей з нагоди професійного свята десятьох працівників аграрної галузі відзначили Дипломами Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Завершилися урочистості святковим концертом.

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери - фото 2

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери - фото 3

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери - фото 4

Голова Вінницької обласної ради привітав з професійним святом працівників аграрної сфери - фото 5

Вінниця.info, фото - прес-служба ОДА