30 жовт. 2015 12:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

69

0

Голова Вінницької облради оголосив голодування

Голова Вінницької облради оголосив голодування

 Свитко повідомив про одноденне голодування


Голова Вінницької облради оголосив голодування

 30 жовтня голова Вінницької обласної Ради Сергій Свитко прийняв рішення підтримати сучасних українських політв’язнів та долучитися до акції одноденного голодування в знак солідарності.

Про це інформує прес-служба Вінницької облради.

Слід зазначити, що сьогодні, 30 жовтня, українські політичні в’язні Лук’янівського СІЗО та їхні прихильники на волі проводять акцію одноденного голодування в знак протесту проти свавілля влади, яке чиниться щодо них. Таким чином, сучасними політв’язнями було відроджено традицію радянських дисидентів-політв’язнів, яка була запроваджена ще Василем Стусом та В’ячеславом Чорноволом під час їхнього ув’язнення у радянських тюрмах. 

«Сьогодні в Україні, і на Вінниччині зокрема, є політичні ув’язнені – це ганебне явище для сучасної української держави, керівництво якої декларує вірність європейським цінностям. У правовій державі не повинно бути осіб, які переслідуються за свої політичні переконання або діяльність. Натомість, досі не притягнуті до відповідальності вбивці Героїв Небесної Сотні, державні злочинці-сепаратисти та їх посібники і ті, хто протягом років незалежності України грабував нашу державу, зокрема на Вінниччині. Тому я прийняв рішення в знак солідарності з українськими патріотами, які перебувають в ув’язненні і щодо яких сьогодні чиниться протизаконне свавілля правоохоронцями і суддями, провести одноденне голодування», - прокоментував свій вчинок Сергій Свитко.

Голова Вінницької облради оголосив голодування

ВИННИЦА.info