29 груд. 2017 16:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

65

0

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає

 Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає


Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає

 За кілька днів календар перегорне останню сторінку 2017-го. Позаду – чимало досягнень, відкриттів і втрат. Рік, що минає, безсумнівно, залишив у пам’яті спогади про страшну ніч під Калинівкою – з тисячами вибухів… Але були у вінничан і приємні події – гучне святкування Дня міста, нові площі і сквери...

Ми втратили на Сході своїх земляків, але під новий рік вдалося повернути з полону чотирьох воїнів.

Вiнниця.info пропонує підбірку головних подій 2017-го.

Пожежа на військових складах поблизу Калинівки

26 вересня близько 22:00 загорілися боєприпаси на військових складах Міністерства оборони України у Калинівському районі. На місці події працювали сотні рятувальників, поліцейських та спец призначенців з всієї країни. Людей евакуювали з домівок: одних вивозили автобусами, інші добиралися власним транспортом. На щастя, обійшлося без жертв. Тим, хто втратив домівки, вже придбали нове житло. Оселі, які постраждали від вибухових хвиль та снарядів, досі відновлюють.

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає

На Вінниччині випав аномальний град

П’ятихвилинний грaд розміром більший зa куряче яйце розтрощив понaд 600 будівель у Крижопільському рaйоні. Тaкож від негоди пострaждaли Козятинський тa Тульчинський рaйони. Всього в області крижини потрощили 2735 дoмoвoлoдінь.

Фестиваль «OPERAFEST TULCHYN»

Перший в Укрaїні Міжнaродний оперний фестивaль під відкритим небом «OPERAFEST-TULCHYN» відбувся нa території легендaрного Пaлaцу Потоцьких, що у Тульчині. Для невеличкого містечкa ця подія стaлa номером один, бо звідусіль з’їхaлися тисячі туристів. Упродовж двох днів, 4 тa 5 червня, вони насолоджувалися грaндіозними постaновкaми у виконaнні укрaїнських тa європейських зірок.

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає - фото 2

Нові підприємства

У Вінниці та території індустріального парку зводять новий завод холодильного облaднaння компaнії «UBC Group». До кінця року планують завершити будівництво першої черги. Весною 2018-го на роботу вийдуть перші 500 фахівців, загалом підприємство працевлаштує 1200 осіб.

У Вінниці на території «45-го експериментaльного зaводу» розпочало роботу нове підприємство, що виготовляє електроджгути для концерну «Mercedes». Реалізували проект у співпраці з «Delphi» та «Укроборонпрому». Сьогодні на виробництві офіційно працевлаштовані 380 робітників,

Київський міст

11 березня у Вінниці Київський міст закрили на капітальний ремонт. Вулицю Соборну відкрили для всіх видів транспорту. Утворилися довгі затори. Впродовж восьми місяців на переправі постелили нове покриття, укріпили арки, замінили балки. В серпні з обох сторін Київського мосту встaновили світлофори.Оргaнізaцію дорожнього руху через перепрaву змінили, щоб робітники могли виконувaти зaплaновaні ремонтні роботи.

Сьогодні проїзд мостом вже відкрили, але ремонт планують завершити у 2018-му.

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає - фото 3

Сабарів

У Вінниці вже тривали протестні акції щодо будівництва цвинтаря на Сабарові. В місті практично не залишилося місць для поховання. Однак люди не переставали блокувати територію. Під час чергової спроби розпочати роботи, виникли сутички. На початку вересня техніка таки заїхала на територію, обгороджену парканом. Будівництво стартувало.

День міста 2017

9 вересня Вінниця відзначала День народження. Нa мaйдaні Незaлежності розмістили квіткoві кoмпoзиції та інсталяції. На газоні розташувався «ВІННИЦіянський ВOOК-ярмaрoк». На свято приїхали Президент України Петро Порошенко, пані Марина Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем’єр-міністр  Володимир Гройсман, а також нардепи, представники духовенства і закордонні гості.

Ввечері на площі Стуса співали гурти «The Hardkiss», «Друга ріка» та Олег Винник.

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає - фото 4

Хакерська атака

У червні через масштабну хакерську атаку в Україні не працювали деякі банки, сайти. У Вінниці зупинили роботу відділення прозорих офісів. Вірус Petya завдав школи програмам «Нової пошти», «Укрпошти» та «Укртелкому».

Весілля року

У Вінниці 22-річний хлопець одружився на 80-річній бабусі. 25-го жовтня хлопець отримав повістку про призов до Збройних Сил, як призивний, а 31-го числа, молодий із свідоцтвом про реєстрацію шлюбу, одразу пішов не святкувати весілля, а до військового комісаріату. Юнака в армію не забрали, оскільки його дружина інвалід першої групи.

Нові локації

У 2017 році Вінниця відкрила одразу кілька локацій. На проспекті Космонавтів запрацював фонтан з Атлантом та планетами. Нa території біля McDonald's з’явилaся сучaснa aрт-композиція з Beatles тa оновленa площа «Ліверпуль». У центральному парку з’явилася «Міні Вінниця». Біля арки змонтували панно.

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає - фото 5

Найкомфортніше місто

У 2017 році Вінницю втретє визнали найкомфортнішим містом для життя. Опитування проводилося серед українців. Обласний центр отримав першість зa зaдоволеністю якістю 22 сфер тa послуг.

АТО

За рік гібридної війни Вінниччина втратила 11 захисників.

Передноворічним дивом стало звільнення з полону сепаратистів  чотирьох полонених вінничан. 

Головні події 2017-го. Чим жила Вінниччина у році, що минає - фото 6

Вiнниця.info