11 квіт. 2017 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

71

0

Голову Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє

Голову Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє

 З 33-х суддів,  26-ть проголосували за Кучевського, при цій посаді він від 2012 року


Голову  Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє

 10 квітня о 15.30 год. В судовій залі №3  Апеляційного суду Вінницької області чисельно. Тут одночасно зібралися 33 з 36 судів. Причина – збори по обранню керуючого установою. У кінці зали кабінка для таємного голосування. Де працівники  мають вирішити, за кого з двох претендентів віддати свій голос.

 Перед присутніми виступає Петро Кучевський (декларація доброчесності судді за 2016 рік ). Звітує за два роки своєї роботи. На це йде близько години часу.  У звіті зупиняється на багатьох аспектах, серед яких:

За 2016 рік Апеляційного суду Вінницької області надішли майже 10 тисяч судова справа.

Законом про очищення влади у 2015 році було проведено перевірку 55 суддів апеляційного суду Вінницької області. Станом на січень 2015 року в суді працювало 214 штатних одиниць. З яких  58 судді та 156 працівників апарату. Станом на початок 2017 року чисельність суддів 36. Ще у 2015 року було 57.

Максимальний місячний розмір місячної судейської винагороди обмежувався сімома мінімальними заробітними платнями. при скороченні численності працівників могло стати десятьма. З метою недопущення обмеження щомісячного розміру суддівської винагороди, сімома мінімальними заробітними платами, збільшення максимальної межі до 10 мінімальних зарплат. Наказом голови суду від 27 січня 2015 року «Про внесення змін до штатного розпису Апеляційного суду Вінницької області», було внесено зміни до штатної численності. Виведено посади помічника судді, архіваріуса, робітника з комплексного обслуговування та ремонту будинків прибиральника службових приміщень. Скорочення 10 штатних працівників відбулося виключно метою забезпечення виплат суддівської винагороди десяти, а не семи мінімальних зарплат.

29 січня 2016 рішенням зборів визнано недоцільним скорочення вакантних посад суддів Апеляційного суду Вінницької області.

Були створені належні умови для здійснення правосуддя приміщення суду обладнано пандусом, кнопкою виклику та переговорним пристроєм для всіх інвалідів.

Протягом звітного періоду було звільнено 30 працівників апарату суду. За 2016 26-ть.17-ть з яких помічники суддів. 11 з яких через те, що суддя припинив свої повноваження.  

На поштові марки за рік було витрачено 386 тис.грн.  

У 2015 році на семінари, конференції та тренінги виїжджали 34 судді. Наступного року 29. Державою було відшкодовано майже 57 тис. грн. на відрядження.  

Другий претендент на посаду голови Ковальчук Олександр Васильович (декларація за 2016 рік). Його презентація триває кілька хвилин. Акцентує здебільшого на співпраці між усіма працівниками установи.  Але з 33-х суддів, з яких 26-ть віддають за Петра Кучевського, який при цій посаді від 2012 року. Його переобирали втретє.  

Голову  Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє

Голову  Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє - фото 2

Голову  Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє - фото 3

Голову  Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє - фото 4

Голову  Апеляційного суду Вінницької області Петра Кучевського переобрали на посаду втретє - фото 5

Вінниця.info

title