23 лип. 2014 11:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

24

0

Голову однієї з райрад на Вінниччині можуть оштрафувати за бізнес

Голову однієї з райрад на Вінниччині можуть оштрафувати за бізнес

Всупереч законодавству, чиновник займався підприємницькою діяльністю


Голову однієї з райрад на Вінниччині можуть оштрафувати за бізнес

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Вінницькій області викрили посадовця, який за сумісництвом займався підприємницькою діяльністю.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

До обрання на пост голови районної ради 59-річний чиновник займався підприємницькою діяльністю і торгував у селі продуктами харчування. Після затвердження на посаді, чоловік офіційно відмовився від статусу підприємця та віддав свій магазин в оренду односельчанці.

Однак, як з'ясували правоохоронці, від бізнесу чиновник не «відійшов». Вечорами і у вихідні чиновник особисто стояв за прилавком та продавав товари жителям села.

За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, в ході перевірки оперативники спільно з представниками інспекції у справах захисту прав споживачів встановили, що підакцизний товар покупцям продавався без чеків, а багато відпущеної продукції взагалі з простроченим терміном придатності. Крім того з’ясувалось, що в угодах на оптову поставку кондитерської продукції одержувачем значиться не орендар магазину, а високопосадовець.

Співробітники УБОЗ склали протокол про адміністративне порушення за статтею 172-4 КУпАП «Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності».

За подібне діяння закон передбачає накладення штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

ОБОЗ-івці закликають вінничан повідомляти про факти зловживань і корупційних проявів з боку посадовців будь-якого рівня по «телефону довіри» з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України (097) 220-31-16.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0