8 квіт. 2014 13:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

78

0

Голову Вінницького апеляційного адмінсуду Кузьмишина пропустили через «коридор ганьби»

Голову Вінницького апеляційного адмінсуду Кузьмишина пропустили через «коридор ганьби»

 У Києві активісти Євромайдану та Самооборони не дали провести засідання позачергового з'їзду суддів України


Голову Вінницького апеляційного адмінсуду Кузьмишина пропустили через «коридор ганьби»

У Києві активісти Євромайдану та Самооборони 7 квітня не дали провести засідання позачергового з'їзду суддів України, серед учасників якого був голова Вінницького окружного адміністративного суду Віталій Кузьмишин.

Як пише BBC Україна, учасники Майдану після того, як судді обхідними шляхами увійшли в будівлю, почали перелазити через паркан і відкрили ворота в двір, потрапивши в будівлю ВСУ. Після цього, вони зробили коридор, через який під крики "Ганьба!" всі судді вийшли з приміщення.

Активісти створили живий коридор перед будівлею суду і кричали "Ганьба" суддям, які проходили цим коридором, залишаючи приміщення. На ґанку перед входом у палац голова люстраційного комітету Єгор Соболєв оголосив, що з'їзд зірваний.

Пан Соболєв також повідомив, що охороняти будівлю Кловського палацу залишається одна сотня самооборони Майдану. Він також зазначив, що це погоджено з головою Верховного Суду Ярославом Романюком. Пан Соболєв заявив, що голова ВСУ "особисто зацікавлений у непроведенні цього з'їзду".

У той же час міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в понеділок активісти Євромайдану не дозволили здійснити провокацію з захоплення будівлі Верховного Суду у Києві. За його словами, ця провокація мала відбутися "за російським сценарієм".

Раніше голова ради суддів Василь Онопенко опублікував звернення, в якому йшлося про недоцільність проведення сьогодні позачергового з’їзду суддів.

Висловлювались припущення, що на з'їзді могли обрати вигідних для проросійських сил суддів Конституційного суду України.

Таємне засідання?

Василь Онопенко втім не виключає, що делегати з'їзду суддів спробують провести засідання у понеділок поза будівлею Кловського палацу.

"Гарантії, що сьогодні не може відбутися так званий з'їзд, немає", - заявив Онопенко.

Він зазначив, що делегати з'їзду вже намагалися підшукати собі інше приміщення для проведення засідання, зокрема вони планували його провести в будівлі Київського апеляційного суду.

Пан Онопенко вчергове зазначив, що всі рішення цього з'їзду будуть нелегітимними, а також наголосив, що "організатори цього з'їзду, голова Ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, голова Ради суддів місцевих судів Павло Гвоздик, голова Ради суддів господарських судів Артур Ємельянов і голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін мають понести кримінальну відповідальність за свої дії".

Пан Онопенко наголосив, що буквально напередодні всі члени Вищої кваліфікаційної комісії написали заяви про складання повноважень.

На його думку, це може свідчити про те, що на з'їзді планувалося переобрати повністю весь склад комісії й призначити туди лояльних до колишньої влади представників.

Нагадаємо, що в липні 2013 року голова Вінницького апеляційного адмінсуду Віталій Кузьмишин став членом Вищої ради юстиції.

ВИННИЦА.info


0
0