16 січ. 2018 13:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

108

0

Громадяни знову просять почистити Вишенське озеро. Підписали петицію

Громадяни знову просять почистити Вишенське озеро. Підписали петицію

 У Вінниці вдруге підписали петицію


Громадяни знову просять почистити Вишенське озеро. Підписали петицію

 На сайті місцевих петицій громадяни підписали звернення, в якому просять місцеву владу очистити Вишенське озеро. Відповідь в мерії повинні надати до 29 січня.

«Вишенське озеро являєся найпопулярнішим місцем відпочинку жителів Вишеньки а також близ розташованих районів.

Але на жаль воно знаходится у запущенному і навіть можна сказати аварійному стані і не дивлячись на заборону купання яка зв'язана з небезпечним дном ,люди усе одно пірнають у воду по тій причині що інших водойм у цій місцевості нема.

По всій прибережній зоні розкидані бетонні плити з яких стерчить арматура! і було багато випадків серйозних поранень, дно устелено битим склом та іншими предметами. За озером фактично ніхто не слідкує а його хоча б незначне відновлення було б кориснішим чим інші деякі сумнівні проекти які не мають практичного призначення і використання.

Плити під берегом можна позабирати а лінію розрівняти і встелити "хоч чимось" дно дослідити і при можливості розчистити,установити урни на самому березі щоб ті кому "далеко ходити" не кидали сміття в воду,провести аналіз води...», - йдеться у зверненні.

Як повідомляла редакція Вiнниця.info, влітку минулого року вінничани просили очистити дно Вишенського озера та привести до ладу прибережну зону. В мерії відповіли, що коштів на 2017 рік не передбачено. Питання очищення Вишенського озера підіймалось і в 2011 році.

Вiнниця.info