17 трав. 2011 17:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

39

0

Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці

Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці

Тут буде встановлено багато лавочок, нових зелених насаджень, зона WI-FI додаткове освітлення та камери відеонагляду


Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці

Мер Віннниці Володимир Гройсман пообіцяв журналістам, що реконструкція Майдану Незалежності, яку розпочали наприкінці квітня, буде завершена до 1 вересня. І вже 17-18 вересня, коли місто буде відзначати свій черговий День народження, вінничани зможуть насолодитися усіма новими принадами, що тут з’являться.

Отож вся площа буде вимощена різнокольоровою тротуарною плиткою, при цьому усі існуючі зелені насадження будуть не тільки збережені. А й доповнені новими квітниками й деревами. Клумби облаштують системами автоматичного поливу з використанням ландшафтного дизайну.

Гройсман каже, що Майдан Незалежності стане приємною і комфортною зоною відпочинку: тут з'явиться багато лавочок та зона WI-FI, буде встановлено додаткове освітлення та камери відеонагляду. Але водночас тут буде достатньо місця для відкриття різних загальноміських свят, таких як День Європи та День міста, як це було до реконструкції. «Ми робимо цей майдан для людей, для того, щоб в самому центрі міста можна було відпочити і приємно провести час. Кошторис робіт складає вісім з половиною мільйонів гривень», - зазначив мер Вінниці.

Роботи по реконструкції Майдану Незалежності виконує підрядна організація ТОВ «МУР». Проект реконструкції розробив Вінницький філіал інституту «НДІ «Проектреконструкція». Ним передбачено три фонтани, два з яких матимуть продовгувату форму та будуть знаходитись з двох сторін площі перпендикулярно до будівлі міськвиконкому. Третій фонтан, який буде музичним, з'явиться на місці старого у сквері навпроти готелю «Поділля», він матиме форму схожу на подобу равлика.

Не обійде реконструкція центральної площі Вінниці й пам’ятника "Помаранчевій революції", або, як кажуть серед городян – "Дівчині на шарі". Цей пам’ятник хочуть залишити на площі, проте його скоріше за всього кудись пересунуть, щоб "не мусолив очі" новій владі.

Е плани у керівництва Вінниці й щодо "Великого квадрата Малевича" – екрану на торці житлового будинку художників, що між мерією та готелем "Поділля". Зараз мерія відвойовує його у судах, щоб повернути у комунальну власність та крутити на ньому соціальну рекламу.

Не проти Гройсман змінити обличчя й "головне обличчя міської влади" – будинок мерії. Його сіро-бетонний вигляд давно дратує очі не тільки пересічних городян, а й місцеве керівництво. Проте, щоб зробити його більш-менш привабливим, накривши скляним будівельним оздобленням, як це зробили із Будинком побуту на Соборній, треба викласти близько 15 мільйонів. Зараз така сума для міської казни є не підйомною, проте мер Вінниці не втрачає оптимізму, що наступного року все ж таки вдасться розпочати цей проект.

 Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці

 Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці - фото 2

 Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці - фото 3

 Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці - фото 4

 Гройсман обіцяє звільнити Майдан Незалежності до Дня Вінниці - фото 5

ВИННИЦА.info


0
0