11 квіт. 2014 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

37

0

Гройсман у Донецьку згадав Вінницю і пообіцяв повноваження міським, сільським, селищним радам управляти своїми територіями

Гройсман у Донецьку згадав Вінницю і пообіцяв повноваження міським, сільським, селищним радам управляти своїми територіями

Володимир Гройсман говорив з донеччанами про переваги децентралізації влади


Гройсман у Донецьку згадав Вінницю і пообіцяв повноваження міським, сільським, селищним радам управляти своїми територіями

Повернути країну до нормального економічного розвитку можна, якщо передати право управління територіями від центральних органів виконавчої влади до органів місцевого самоврядування – міським, сільським, селищним громадам.

Про це 11 квітня у Донецьку заявив Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з головами ОДА, міськими головами, керівниками силових структур та представниками промисловості східних областей, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Насправді економічні проблеми, проблеми з виплатами з державного казначейства розпочалися не сьогодні, і навіть не місяць чи три місяці тому. Вони почалися ще минулого року у всіх містах України, і я, працюючи міським головою Вінниці, також з цим стикався», - зазначив Володимир Гройсман.

Обговорюючи питання браку ресурсів на розвиток регіонів, у тому числі східних, він сказав, що відповідь має дати реформа місцевого самоврядування і територіальної організації влади, яку планує впровадити Уряд, і яка зробить громади головними суб’єктами управління в країні, наділеними власним ресурсом.

«Ми надамо повноваження міським, сільським, селищним радам управляти своїми територіями – займатися там комунальним господарством, інфраструктурою, освітою, культурою. І разом з тим на рівень територіальних громад ми маємо передати частину загальнонаціональних податків, місцеві податки, і громади зможуть їх реінвестувати у вирішення тих задач, які стоять перед певною територією», - зазначив він.

За його словами, поряд зі створенням стимулів для економічного розвитку територій, це дозволить також подолати корупцію, бо люди зможуть на місцях ефективніше контролювати використання ресурсів.

«Ми маємо зробити цю країну успішною. І це найкраща відповідь для будь-якого регіону Заходу, Сходу, Півдня чи Півночі. Я це кажу як представник  Центральної України», - сказав Віце-прем`єр-міністр.

ВИННИЦА.info

 


0
0