18 лип. 2018 12:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

51

0

Гройсман відправляє перевірки на лісгоспи: Перевіримо паливну деревину, яка «паливна» для корупціонерів

Гройсман відправляє перевірки на лісгоспи: Перевіримо паливну деревину, яка «паливна» для корупціонерів

 Перевірки господарської діяльності всіх лісгоспів будуть проводити Держаудитслужба, ДФС, Нацполіція та Держгеокадастр


Гройсман відправляє перевірки на лісгоспи: Перевіримо паливну деревину, яка «паливна» для корупціонерів

 Прем’єр-міністр заявив про початок масштабних перевірок лісогосподарських підприємств в Україні та їх керівників. Комплекс заходів направлять на боротьбу з контрабандою лісу в ЄС. Перевірки господарської діяльності всіх лісгоспів будуть проводити Держаудитслужба, ДФС, Нацполіція та Держгеокадастр.

Про це Володимир Гройсман заявив 18 липня на засіданні Уряду.

«Перевірять види оформлень, прізвища, яка митниця оформлювала, через які пункти пропуску проходила ця контрабанда. З прізвищами. Ще буде одне звернення сьогодні до наших партнерів по Європейському Союзу, щоб вони надали нам доступ до інформації про те, який ліс заїжджав на територію ЄС. Тобто, ми знаємо що виїжджало звідси, і будемо знати, що в’їжджало туди. Ми побачимо, що звідси виїжджали дрова, а туди заїжджав ліс-кругляк. Я глибоко в цьому переконаний.

Ось накладні про такий ліс. Це все буде передано Держаудитслужбі, Національній поліції Державній фіскальній службі. Наголошую на тому, що цій контрабанді має бути поставлений не тільки заслон, а всі хто мають до цього відношення, мають бути покарані, і мають нести відповідальність», - повідомив В. Гройсман.

Також він зазначив, що у ВР є закон про криміналізацію за контрабанду лісу, і Уряд підписав схвальний висновок закону. Окрім того, Гройсман звертатиметься до громадськості, аби контролювали вивіз лісу.

«В мене є конкретні лісгоспи, які пишуть про те, що ці товари, це паливна деревина. Паливна, тільки «паливна» для вас - для всіх ти корупціонерів, хто цим займається. Це буде для вас «паливно». Це ділова деревина високої якості і ґатунку, яка заборонена до експортування», - сказав Гройсман.

Вiнниця.info