4 серп. 2011 16:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

52

0

Губернатор Вінниччини Джига пропонує «не вигадувати велосипед»

Губернатор Вінниччини Джига пропонує «не вигадувати велосипед»

"У місцях, де люди задоволені рівнем надання медичних послуг, нічого не треба міняти"


Губернатор Вінниччини Джига пропонує «не вигадувати велосипед»

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига переконаний, що в населених пунктах, де люди задоволені рівнем надання медичних послуг, нічого не треба міняти.

Про це Джига сказав відвідуючи дільничну лікарню в селищі Росоша Липовецького району Вінницької області.

Дільничну лікарню було реорганізовано у 2004 році, там на базі незатребуваних ліжок цілодобового стаціонару створили відділення для перебування осіб похилого віку, амбулаторію сімейної медицини та пункт швидкої допомоги з двома автомобялями. Сьогодні в установі функціонують кабінети сімейного лікаря, педіатричний, стоматологічний, акушерський, функціональної діагностики, рентген-кабінет, лабораторія тощо. До послуг пацієнтів денний стаціонар на 12 ліжок, який працює без вихідних. Пункт швидкої допомоги обслуговує не тільки Росошу, а і села шістьох сусідніх територіальних громад – загалом близько 5 тис. чоловік.

Під час візиту у населений пункт, Джига цікавився думкою місцевих жителів з приводу надання медичних послуг, вони ж виказували своє хвилювання з приводу чуток, які поширюються у зв’язку з реформуванням медичної галузі щодо закриття їх лікарні, адже люди задоволені послугами, які надаються лікарями цієї установи. На що губернатор області відповів, що цей заклад закритий не буде, а навпаки він є прикладом того, як має функціонувати дільнична лікарня. «Якщо заклади первинної ланки медицини задовольняють потреби пацієнтів, жодного втручання ця система не потребує. Модель повинна залишатись такою, яка уже створена. Це ідеальний варіант. Тому що люди задоволені. І тут нічого не потрібно міняти. Надається весь спектр медичних послуг первинного рівня. Є пункт швидкої допомоги, який розташований безпосередньо при медичному закладі. Це дозволяє забезпечити швидкість і мобільність при екстрених викликах. Не треба видумувати велосипед, треба і далі поліпшувати умови обслуговування людей», - наголосив Джига.

Він додав, що «завданням для влади у такому випадку є покращення матеріально-технічного забезпечення таких лікарень».

Нагадаємо, Вінницька область увійшла до пілотного проекту з реформування галузі охорони здоров’я.

ВИННИЦА.info


0
0