22 верес. 2014 12:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

35

0

Хто з вінничан задоволений своєю роботою і зарплатою

Хто з вінничан задоволений своєю роботою і зарплатою

Банкіри, будівельники і офіціанти не задоволені своєю роботою і зарплатою


Хто з вінничан задоволений своєю роботою і зарплатою

Українські офісні працівники більше задоволені своєю роботою, ніж зарплатою. Найбільш незадоволеними виявилися мешканці східних регіонів, найбільш задоволеними — жителі Центральної та Західної України. Про це свідчать результати опитування, проведені Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.

Серед українських офісних працівників суттєво більше тих, хто задоволений своєю роботою (62% — це оцінки від 6 балів і вище), ніж тих, кого влаштовує зарплата (оцінок від 6 балів і вище — тільки 42%). Крайні значення — дуже висока й дуже низька задоволеність рівнем зарплати і роботи — зустрічаються не часто. Важливо відзначити, що, незважаючи на всі потрясіння нещодавнього часу, рівень задоволеності як роботою, так і зарплатою у порівнянні з минулим роком практично не змінився.

 Хто з вінничан задоволений своєю роботою і зарплатою

Офісні працівники більше задоволені роботою, ніж зарплатою. Це ще раз підтверджує той очевидний факт, що мотивація залежить тільки від розміру зарплати.

На рівень задоволеності і роботою, і зарплатою не впливає ані стаж роботи респондентів, ані стать. Як у жінок, так і в чоловіків із різним досвідом роботи оцінки своєї задоволеності роботою загалом і зарплатою зокрема практично збігаються.

Проте є помітні відмінності в тому, наскільки задоволені роботою і зарплатою офісні співробітники із різних регіонів країни.

Хто з вінничан задоволений своєю роботою і зарплатою - фото 2

Вище, ніж у інших регіонах, свою роботу оцінюють мешканці столиці й центральних областей країни. Вони ж разом із працівниками Західної України найбільш задоволені рівнем свого заробітку. А ось «білим комірцям» Півдня і Сходу України їхня робота приносить як менше задоволення від робочого процесу, так і менше влаштовує за рівнем доходу.

Найбільш задоволені своєю роботою і, що дуже важливо, зарплатою працівники сфери ІТ. Задоволені своєю роботою також маркетологи і медики, але в них нижча задоволеність рівнем оплати. Менше за все приносить задоволення робота банківським службовцям, торговим працівникам і спеціалістам, зайнятим у готельно-ресторанній сфері.

Хто з вінничан задоволений своєю роботою і зарплатою - фото 3

Як і у випадку з роботою, своєю зарплатою більше, ніж інші, задоволені програмісти, маркетологи і ті, хто працює в сфері консалтингу. Незважаючи на середні оцінки задоволеності роботою, зарплата все ж влаштовує і працівників виробничої сфери. А ось не проти поскаржитися на свій заробіток банківські працівники, будівельники і працівники готельно-ресторанної сфери.

Найбільший розрив у оцінках привабливості роботи і рівня зарплати в медиків. Так, їхні оцінки задоволення від роботи одні з найвищих (6,7), у той час як оцінки рівня заробітку — одні з найнижчих (5). Аналогічна картина спостерігається в агросфері та в сфері будівництва. А в готельно-ресторанній галузі, крім того, що є великий розрив у оцінках роботи і зарплати, також спостерігаються найнижчі оцінки за обома параметрами.

ВИННИЦА.info


0
0