8 черв. 2018 11:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

144

0

Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото

Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото

 Нещодавно у Вінниці стартував Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2018».


Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото

 Нещодавно у Вінниці стартував Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2018». Його проводять вдруге. У місто над Бугом приїхали 20 митців з України, Вірменії, Грузії, Таджикистану, Киргизстану, Китаю, Узбекистану та Росії. Усі вони до 14 червня створюватимуть картини з пейзажами та визначними пам’ятками.

8 червня, вранці, у центрі міста працює одразу три художники.

Людмила Коваль розповідає, що приїхала з Одеси. Дівчина вперше буре участь у такому заході. Сьогодні створює полотно з урбаністичними пейзажами Соборної.

«Вчора ми були в Печері. Дуже гарні мотиви, величезне каміння, скелі. У Вінниці вже малювала біля мосту. Сьогодні буде четверта картина.

Відкриваю для себе Вінницю зовсім з інших ракурсів. Коли ти просто гуляєш містом, то дивишся на нього як турист. А коли ходиш з пензлем і фарбами, то помічаєш колорит, будівлі, дрібниці», - говорить дівчина.

Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото

Михайло також одесит. Зізнається, що у Вінниці вперше, однак історичний центр міста вже припав йому до душі. У художника вже три готових полотна.

«У нас в планах також відвідати фестиваль опери у Тульчині. Але пізніше буде видно, чи ми туди встигнемо», - розповідає журналісту Вiнниця.info.

Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото - фото 2

Антон Ковач малює Вежу.

«Організатори запросили мене на Міжнародний планер, щоб писати ваші відомі місця. Мені дуже подобається місто. За три години намалюю Вежу. Уже маю дві картини з Південного Бугу», - зазначає чоловік.

Фінал пленеру і нагородження відбудеться 14 червня.

Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото - фото 3

Художники з різних міст малюють історичний центр Вінниці. Фото - фото 4

Вiнниця.info