26 серп. 2015 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

76

0

Іменем вінничанина Героя України Костянтина Могилка назвали літак

Іменем вінничанина Героя України Костянтина Могилка назвали літак

 АН-30Б перейменовано в честь імені Костянтина Могилка


Іменем вінничанина Героя України Костянтина Могилка назвали літак

 25 серпня Президент України взяв участь в урочистій церемонії присвоєння літаку АН-30Б імені Героя України Костянтина Могилка та передачі його Збройним Силам України.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Президента.

Бойовій машині – військово-транспортному літаку АН-30Б (борт №86) присвоєно ім’я загиблого командира екіпажу літака-розвідника, льотчика першого класу, підполковника, Героя України Могилка Костянтина Вікторовича, який загинув минулого року, відвівши палаючий літак від житлових кварталів міста Слов’янськ.

«Костянтин за життя жив з крилами, і зараз він продовжує літати», – сказав Президент. Пам'ять про загиблих героїв живе в наших серцях, наголосив Петро Порошенко, звертаючись до родини льотчика – батька, дружини та двох дітей.

Глава держави оголосив хвилину мовчання.

«Увіковічення пам’яті Героя України, талановитого льотчика, авторитетного командира підполковника Костянтина Могилка відгукнеться в серцях воїнів-авіаторів, всіх українських вояків, всього Українського народу», – сказав Президент. «Це – ще одне підтвердження того, що герої не вмирають, вони живуть в пам’яті вдячного народу, вони говорять з нами назвами шкіл, вулиць, пам’ятників, меморіальних дошок», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави передав батькові героя Віктору Петровичу пам’ятний знак літака Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України АН-30Б (борт №86).

Президент вручив сертифікат літака командиру військової частини А2215 полковнику Дмитру Володимировичу Філатову.

Іменем вінничанина Героя України Костянтина Могилка назвали літак

Іменем вінничанина Героя України Костянтина Могилка назвали літак - фото 2

Іменем вінничанина Героя України Костянтина Могилка назвали літак - фото 3

Довідка

6 червня 2014 року літак-розвідник АН-30Б, яким керував підполковник К.В.Могилко, фотографував місцевість над містечком Слов’янськ Донецької області. В екіпажі було сім осіб. О 17:40 на висоті 4050 метрів, яка вважається безпечною, у літак влучила ракета, що була випущена сепаратистами з переносного ракетно-зенітного комплексу. Ракета влучила у правий двигун, почалася пожежа. Літак почав різко втрачати висоту. До падіння залишалися лічені секунди, коли командир наказав команді покинути літак, а сам відвів його від житлових кварталів Слов’янська. АН впав північніше міста. Командир літака підполковник Костянтин Могилко загинув. Його знайшли у кабіні. Він до останнього залишався за штурвалом.

ВИННИЦА.info, фото з сайту президента