18 лют. 2017 14:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

43

0

Інспекція перевірила «Вінницяміськтеплоенерго»: 4 осіб оштрафували

Інспекція перевірила «Вінницяміськтеплоенерго»: 4 осіб оштрафували

 Станом на 16 лютого за результатами перевірки 4 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності 


Інспекція перевірила «Вінницяміськтеплоенерго»: 4 осіб оштрафували

 Відповідно до комплексного плану заходів Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області здійснено планову перевірку КП «Вінницяміськтеплоенерго». Підприємство спеціалізується на виробництві і реалізації теплової та електричної енергії, а тому потенційно може спричинити значний вплив на довкілля. Перевірку провели держінспектори відділу екологічного контролю водних ресурсів та атмосферного повітря та відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

В результаті діяльності підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, основними джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря є: котельні, зварювальні та деревообробні дільниці, заточні верстати, пости зарядки акумуляторів. На підприємстві нараховується 46 котелень: на 3 встановлені твердопаливні котли, на решті - газові. Відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області проведені контрольні заміри викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів проммайданчиків (котелень) КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», за результатами вимірів перевищень не виявлено.

Підприємством в процесі  виробничої діяльності здійснюється спеціальне водокористування  на підставі відповідного дозволу, яким підприємству дозволено здійснювати забір поверхневих вод із Сабарівського водосховища, міського водогону та з водогону ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат». Також, відповідно до умов дозволу, підприємство здійснює водовідведення в міську мережу каналізації, та скид стічних, зливових та теплообмінних вод у водні об’єкти – р. Південний Буг та р. Вінничку. Відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 07.02.2017р. здійснено відбір проб  стічних  вод на випусках підприємства.

Під час виробничої діяльності на проммайданчиках КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" утворюються та тимчасово розміщуються промислові та побутові відходи - лампи люмінесцентні відпрацьовані, масла та мастила моторні, трансмісійні відпрацьовані або зіпсовані, батареї свинцеві відпрацьовані або зіпсовані, шини зіпсовані, пошкоджені чи відпрацьовані, матеріали обтиральні відпрацьовані чи забруднені, матеріали абразивні та вироби з них, відходи одержані у процесах зварювання (недогарки електродів), стружка деревна, шлам від очищення вод стічних, кислоти зіпсовані, забруднені або не ідентифіковані, їх залишки , які не можуть бути використані за призначенням, батарейки зіпсовані або відпрацьовані, абсорбенти зіпсовані, відпрацьовані чи забруднені, шлак паливний.

Відповідно до результатів перевірки підприємству видано припис на усунення виявлених недоліків у встановлені строки, а саме: забезпечити виконання правил технічної експлуатації ГОУ, забезпечити виконання умов дозволів на викиди в атмосферне повітря, забезпечити ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, зберігаються та видаляються, визначити та погодити склад і властивості відходів які утворюються при проведенні ремонтних робіт на трубопроводах (залишки асфальту, суміші асфальтобетону та теплоізоляції), ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища, забезпечити ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу  відходів, які утворюються при проведенні ремонтних робіт на трубопроводах, зберігання та видалення відходів, які утворюються при проведенні ремонтних робіт на трубопроводах, здійснювати відповідно до вимог екологічної безпеки, не допускати засмічення земель виробничими відходами, подати декларацію про відходи за формою та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України, забезпечити в повному обсязі подачу форми державної статистичної звітності про використання води.

Станом на 16 лютого за результатами перевірки 4 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 2074 грн.

Вінниця.info