25 серп. 2022 12:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

109

0

Інтернет-голосування з перейменування вулиць у Вінниці відтермінували до 30 серпня

Інтернет-голосування з перейменування вулиць у Вінниці відтермінували до 30 серпня

Понад два місяці тому Вінницька міська рада ухвалила рішення про великий пакет перейменування вулиць


Інтернет-голосування з перейменування вулиць у Вінниці  відтермінували до 30 серпня

У Вінниці завершився термін громадського обговорення щодо перейменування вулиць, що проходило у форматі відкритого діалогу. Мешканці міста активно відреагували на те, щоб назавжди позбутися нав’язливого імперсько-російського спадку.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

З метою належного опрацювання усіх пропозицій необхідний додатковий час, відтак початок інтернет-голосування перенесено на наступний тиждень. Нова дата – 30 серпня. Про це повідомили у департаменті правової політики і якості Вінницької міської ради.

Заступник директора департаменту Владислав Телень каже: «В останні дні й навіть години громадського обговорення надійшла величезна кількість письмових пропозицій від жителів міста. Їх усіх потрібно ретельно вивчити, аби жодна не залишилась поза увагою. Об’єктивно на це потрібний час, тож голосування довелось перенести. Воно розпочнеться не 26 серпня, як було заявлено раніше, а 30 серпня. Гадаю, вінничани із розумінням поставляться до такого рішення, адже мова йде про назви рідних вулиць».

У громадському обговоренні взяли участь тисячі вінничан. По частині об’єктів вони погодились із назвами, які рекомендували експерти. А дискусійні - увійдуть до окремого пакету, що буде представлено на інтернет-голосування.

Головне завдання деколонізаційного процесу – відмовитись від російських та радянських назв у топонімах міста і натомість увічнити у них події, явища та постаті справді знакові для нашої історії та сьогодення.

Нагадаємо, 21 червня Вінниця.info повідомляла, що у Вінниці опублікували список вулиць міста, які варто перейменувати у рамках деколонізації. Це – 78 назв, або ж 183 топоніми (вулиці, провулки, проїзди, тупики, парк).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info