4 груд. 2017 15:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Інтерв'ю
0

136

0

Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки

Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки

 Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки


Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки

 До Нового 2018 року залишилося всього кілька тижнів, а значить, саме час налаштувати свої думки на святковий лад. Незабаром Вінниця засяє мільйонами вогнів, біля Вежі розгорнуть різдвяний ярмарок з ароматами шашлику, випічки та глінтвейну… А на Майдані Незалежності відкриє двері Резиденція Діда Мороза.

Вінниця.info пропонує інтерв’ю з головним Дідом Морозом міста.

Досьє

- Дід Мороз – Олександр Шемет

- Вік - 59

- Професія - токар, вулканізаторник, оператор теплових мереж, DJ, сценарист, журналіст, керівник самодіяльного колективу

- Хобі - колекціонує підсклянники, металеві ґудзики. Директор та режисер театру вин і настоянок, шанувальник року, КВНщик, магістр ордена Сонця….

- Коли Ви вперше перевтілилися у Діда Мороза?

- Вперше я отримав запрошення зайняти крісло Діда Мороза у 2011 році. Резиденція моя розміщувалась на вулиці Скалецького біля офісу та магазинів ТМ «Солодка Мрія». Мав одразу дві бороди — справжню і накладну. Щоб позбутися накладної уже до нового сезону почав відрощувати власну бороду.

- Чи вірили самі в дитинстві у Діда Мороза і до скількох років?

- Вірив десь до років п'яти, доки не побачив потилицю Діда Мороза, який прийшов у наш дитсадок. Вона була жіночою. Так я став агностиком.

- Чи важко бути головним у Резиденції Діда Мороза?

- Діда Мороза в Резиденції «грають» всі, хто його оточує. За правилами цієї гри Дід Мороз головний персонаж, а гратися не важко. Складно, якщо холодно і мокро, коли багато людей…

- Що найчастіше просять діти?

- Миру та здоров'я своїм близьким. Хтось від щирого серця, хтось тому, що так правильно, хтось тому, що так йому сказала зробити мама.

- Чи впізнають Вас в образі знайомі?

- У всі пори року знаходяться дорослі і малі, які можуть сказати голосно чи пошепки: «Дивіться, так це ж наш Дід Мороз!»

Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки

- Святий Миколай конкурент Дідові Морозу?

- Я не б'ю дітей різками. Я персонаж древніх до-біблейських переказів, які пов'язані з зимою та з річним циклом. Я українець, а він турок. Звідки у нас може бути конкуренція? До того ж у нашому місті роль святого Миколая виконує мій молодший брат Віктор. Яка тут вже конкуренція?

- Чи бували курйозні випадки під час виконання ролі Діда Мороза?

- Коли я був на Сході, на одному з блокпостів запитали хто в машині. Відповіли, що Дід Мороз. Вартові пожвавились та розвеселились. Як потім нам розказали, — в цьому районі діяв керівник сепаратистського підрозділу з позивним «Дід Мороз» і те, що його взяли у полон, сподобалось нашим військовикам.

- Що Дід Мороз дарує рідним на Новий рік?

- Те, що його жінка Світлана купить для кожного з нашої великої сім'ї. Внукам щось по-дорожче, а іншим - приємні презенти та корисні побутові речі.

- Чи користуєтеся вінницький Дід Мороз гаджетами або сучасними технологіями для доставки подарунків?

- У мене є власний сайт http://didmoroz.vn.ua, який розповідає про новорічні події. Всі дарунки я або везу і вручаю разом з волонтерами особисто, або роблю це у своїй Резиденції.

- Про який подарунок мріє Дід Мороз?

- Про мир та здоров'я свої близьких.

- Вінницький Дід Мороз завжди носить бороду?

- Борода у мене з'явилась десь у 1979 році. Голився повністю з того часу один раз. Вона  у мене була багатьох форм, але ніколи не найдовшою у Вінниці.

- Де живе вінницький Дід Мороз?

- Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки та міський транспорт.

- Які настанови Дід Мороз приготував для вінничан на наступний рік?

Перестаньте чекати, що за вас вирішать ваші проблеми. Якщо ми хочемо мати свою державу і бути суверенами своєї долі, то маємо брати відповідальність за все, що з нами та поряд відбувається.

Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки - фото 2

Інтерв’ю з головним Дідом Морозом Вінниці: Я живу на Кореї і оленів мені замінюють маршрутки - фото 3

Спілкувался Вероніка Малюта

Вiнниця.info, фото надані Дідом Морозом