9 серп. 2022 11:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

72

0

Калинівський гвардієць: Ми знищимо противника і вийдемо на кордони нашої держави, які були в 2014 році

Калинівський гвардієць: Ми знищимо противника і вийдемо на кордони нашої держави, які були в 2014 році

Калинівські гвардійці приймали активну участь у боях за Сєвєродонецьк Луганської області. Нацгвардійці разом з іншими підрозділами ЗСУ проводили зачистки, штурмували будівлі й утримували місто завдаючи окупантам максимальних втрат.


Калинівський гвардієць: Ми знищимо противника і вийдемо на кордони нашої держави, які були в 2014 році

Калинівські гвардійці брали активну участь у боях за Сєвєродонецьк Луганської області. Нацгвардійці разом з іншими підрозділами ЗСУ проводили зачистки, штурмували будівлі й утримували місто завдаючи окупантам максимальних втрат. Коли ж ворог зрівняв Сєверодонецьк із землею, наші воїни професійно й організовано вийшли, щоб укріпитися на нових підготовлених позиціях і продовжити знищувати окупантів.

Про це повідомляє Західне територіальне управління Національної гвардії України.

«Ми працювали як з підрозділами Національної гвардії, так і з підрозділами Збройних сил. Давали одне одному коригування, допомагали одне одному. Якщо було потрібно, то ми посилювали їхні позиції, а якщо допомога була потрібна нам – вони посилювали наші», - ділиться спогадами нацгвардієць з позивним Воїн.

Чоловік розповів, завжди мріяв стати військовослужбовцем. Більше до душі припала служба в Національній Гвардії України. Та й під час повномасштабного вторгнення, каже боєць, всі військові з його підрозділу були добре підготовлені та діяли злагоджено.

«Був такий яскравий момент. Коли нас притисли під будівлю, ми зайшли на позиції з двох боків. А у дворі виявили велике скупчення сил противника – кількох з них ми «задвохсотили», після ми відійшли назад – у той момент в нас почали кидали гранати, які розривалися у 3-4 метрах, і стріляли з балкона. Відкривши вогонь у відповідь, наш підрозділ поступово відтіснив ворога і завдав йому серйозних втрат», - розповів гвардієць.

«Літали дроном, бачили пересування противника, вони просто спокійно ходили по вулиці, хоча до наших позицій було метрів 700. Ми завдавали їм артилерійські удари і вони не знали, що робити. Вони поводили себе розгублено. Напевно, вони взагалі не знали, чого сюди прийшли. На відміну від наших бійців, бо ми на своїй землі, тому й глибоко мотивовані. За нами Перемога і тільки Перемога. Ми знищимо противника і вийдемо на кордони нашої держави, які були в 2014 році», - запевнив Воїн.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео Західного територіального управління Національної гвардії України

title