25 лип. 2014 16:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

41

0

Канада оголосила санкції, які затронуть економіку Росії та ДНР-івців

Канада оголосила санкції, які затронуть економіку Росії та ДНР-івців

Канадським підприємствам заборонили співпрацювати з рядом російських підприємств


Канада оголосила санкції, які затронуть економіку Росії та ДНР-івців

25 липня Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер оголосив у четвер нові економічні санкції й заборони на в’їзд у зв’язку з «незаконною окупацією режимом (президента Росії Володимира Путіна) Кримського регіону України і його невпинною провокаційною військовою діяльністю проти частини Сходу України».

До нового списку потрапили 8 фізичних осіб із України, ватажків проросійських сепаратистів із угруповань «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», самі ці угруповання, а також 10 юридичних осіб із Росії – з її військово-промислового, фінансового й енергетичного секторів.

Ідеться про оборонні компанії «Алмаз-Антей», «Базальт», Концерн «Радіоелектронні технології» (КРЕТ), Концерн «Созвєздіє», Військово-промислову корпорацію «Науково-промислове об’єднання машинобудування (ВПК «НПО машиностроєнія»), Концерн «Калашников», Конструкторське бюро приладобудування (КБП), газовидобувну компанію «Новатек» і банки «Газпромбанк» і «Внєшекономбанк».

Перших стосуються замороження ймовірних активів у Канаді і заборони на в’їзд, других – заборона на взаємодію з ними для канадських фізичних і юридичних осіб.

«Як ми побачили у зв’язку зі збиттям літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 минулого тижня, відмова режиму Путіна покласти край підтримці збройних сепаратистських угруповань становить дуже серйозну загрозу міжнародному мирові й безпеці», – заявив канадський прем’єр.

Схожий список минулого тижня оголошували Сполучені Штати Америки.

Також у четвер Європейський союз повідомив, що визначив свій новий список фізичних і юридичних осіб для санкцій проти причетних до дестабілізації в Україні, але сам перелік мають оприлюднити у п’ятницю. Крім того, наступного тижня ЄС може розглянути подальше розширення своїх санкцій.

Глос Америки


0
0