25 трав. 2017 16:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

246

0

Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма

Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма

 Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма 


Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма

 10 червня Центральний парк Вінниці відзначатиме 127 річницю заснування. Адміністрація з мерією запланувала для вінничан та гостей міста ряд розважальних заходів, які розмістять по всьому парку. Розпочнуть урочистості о 12 годині кінним шоу під центральною аркою, яка є одним із символів міста. Серед «родзинок» - політ на повітряній кулі, історичні реконструкції, фото інсталяції парку з 30-х років до сьогодення і посадка магнолій, які символізуватимуть продовження життя.

Про це Вінниця.info розповів директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

«Розпочати святкування ми плануємо напередодні, 9 червня. Вінницею проїдуть байкери з прапорами. Таким чином ми хочемо привернути увагу городян до свята. Вже 10 червня о 12 годині біля центральної арки розпочнеться святкування з кінного шоу. Ми запросили спеціально зі Столиці – Київський кіно-спортивний клуб. 12 учасників в козацькому вбранні на конях», - говорить І. Любовський.

Гастрольна площа (місце де розташовують пересувний цирк, атракціони)

Рицарські бої, стрільба з луку, дегустація 15 видів вина, яке виготовляють монахи. Історична реконструкція, ковка монет, середньовічні танці. Також буде польова кухня з кашею і чаєм. На гастрольній площі – парад повітряних зміїв. Виставка радіокерованих автомобілей, шоу авіамоделей. З 14.00 до 18.00 – «холлі-фест». З 18.00 до 21.00 – підйоми на повітряній кулі («атракціон» буде платним). Підійматимуть на висоту 16-поверхівки.

Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма

Площа біля пам’ятника ім. Горького

Виставка авіамоделей, виставка картин художнього краєзнавчого музею із зображеннями Вінниччини та парку. Там буде також болівійська та перуанська музика та для майстер класи для дітей з малюнку на воді.

Навпроти Літнього театру

Зі сторони Хлібної буде виставка ярмарок хенд-мейд, майстер класи, виступи народних колективів та фото виставка із зображеннями парку останніх 80 років по сьогоднішній день. Літній театр - фотолокація до Дня народження парку. З 15.00 до 22.00 години - концертна програма.

Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма - фото 2 

Біля Планетарію

В приміщенні Планетарію - виставка телескопів та презентація короткометражного фільму про парк в 60 - 80-х роках минулого століття. Біля Планетарію – шоу «Научная самасшедшая лаборатория». Це досліди з хімії, які дуже до вподоби дітлахам.

Алея закоханих

Весільна виставка. Еvent-агентства продемонструють тренди весільної моди, від флористики до суконь.

Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма - фото 3

Площа «Водограй»

З 12.00 від вулиці Грушевського до Водограю буде йти парад іграшок. На площі біля фонтану - родинна естафета: «мама, тато, я – дружня родина». Танці, змагання, розіграші для дітей. Фотозони. Ввечері гратиме оркестр. Після 20 години – танцювальна програма «для тих кому за…».

На перехресті алей між Водограєм та пам’ятником Горькому - буде розміщена локація для фото у різних тематичних костюмах. Також з 17.00 до 18.00 години – шоу барменів.

Центральний стадіон, прилегла територія та скейтпарк

«На 12 спортивних майданчиках, які є в парку, проведуть змагання з пауерліфтингу, волейболу, баскетболу, скейт-бордингу, турнір з настільного тенісу та великого тенісу, турнір по Армреслінгу. Будуть також виступи ролерів, скейтбордистів та демонстрація трюків на спортивних велосипедах. Для велотреків доремонтовують існуючі в парку споруди», - повідомив Олександр Добровольський режисер, який працює над організацією свята.

Кінне шоу, повітряна куля та безліч розваг: вінницький парк відзначить 127 річницю заснування. Програма - фото 4 

За стадіоном буде виставка ретро-автомобілей та автомобільних новинок, які представить один з автосалонів міста.

10 червня в парку відкриють оновлений атракціон «Колесо сміху» та посадять 5 магнолій при вході з вулиці Грушевського, які символізуватимуть продовження життя парку.

У день святкування парком ходитимуть аніматори в вбранні різних епох, фокусники та герої улюблених мультфільмів. Обіцяють організатори облаштувати і локації з вуличною їжею, щоб не залишити гостей голодними.

Історична довідка.

Центральний парк був заснований Степаном Сафоновим.

 

Степан Степанович Сафонов (1851 – 1890) тривалий час до 1887 р. служив у Міністерстві закордонних справ Російської імперії. Вийшовши на пенсію, оселився у Вінниці, де відразу був обраний повітовим предводителем дворянства та виконував чимало інших громадських доручень, обумовлених цією почесною посадою. Садиба Степана Сафонова була розташована на ділянці землі, що на сході вузькою частиною виходила на теперішню вул. Театральну, на заході – перекривала Хлібну, а північною боковою стороною – приблизно на вул. Грушевського, що веде сьогодні до Центрального парку. Тобто східна частина сучасного Центрального парку разом з алеєю, що продовжує вул. Хлібну – це частина колишньої садиби Сафонових. У 1890 р. після смерті Степана Степановича садиба перейшла до його брата Олександра (1855-1908), який здавав її в оренду як Літній сад, оскільки не проживав у Вінниці. Цей прогулянковий парк містяни називали «Сад Сафонова», а згодом – «Сад Толстого», за іменем наступного власника земельної ділянки Петра Сергійовича Толстого (1876-1918). Таким чином, найбільш коректною «точкою відліку» існування сучасного Центрального парку є дата «1890».

Вінниця.info