13 берез. 2015 09:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

56

0

Коледжі і технікуми Вінниччини можуть втратити статус ВНЗ

Коледжі і технікуми Вінниччини можуть втратити статус ВНЗ

 Коледжі та технікуми, за новим законом про вищу освіту, просто перестануть вважатися вишами


Коледжі і технікуми Вінниччини можуть втратити статус ВНЗ

 Акредитаційна комісія Міністерства освіти України МОН позбавлятиме ліцензій ті вищі навчальні заклади, які займаються продажем дипломів, а кілька сотень навчальних закладів перейдуть в іншу категорію – професійно-технічну освіту.Про це повідомив міністр освіти Сергій Квіт 12 березня під час публічного звіту Кабміну про сто днів діяльності. Інформує прес-служба Міносвіти України.

«Зменшення числа вищих навчальних закладів закріплено в законі про зміни до Держбюджету-2015, який підписав Президент. Прийняття таких мір в числі інших вимагав Міжнародний валютний фонд для надання Україні кредиту. Коледжі та технікуми, за новим законом про вищу освіту, просто перестануть вважатися вишами», - зазначив чиновник.

За його словами, коледжі також можуть пройти переакредитацію і випускати бакалаврів. Адже вишами вважатимуться установи, які орієнтуються на наукову роботу, а не на ринок праці.

Посадовець наголосив, що у фокусі реформування вищої освіти перебуває якість освіти та автономія ВНЗ, оскільки кожний університет є автономним і несе відповідальність за власну якість.

 ВИННИЦА.info