19 жовт. 2017 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

63

0

Коли вінничанам повідомлять, яку субсидію їм призначили на опалювальний період

Коли вінничанам повідомлять, яку субсидію їм призначили на опалювальний період

 У листопаді вінничани дізнаються, яку субсидію їм призначили на опалювальний період 


Коли вінничанам повідомлять, яку субсидію їм призначили на опалювальний період

 У Вінниці триває розрахунок субсидій на опалювальний період 2017-2018рр. І вже на початку листопада вінничани отримають у рахунках за житлово-комунальні послуги з Центру муніципальних систем управління інформацію про розмір призначеної субсидії на опалювальний сезон. Громадян приватного сектору буде проінформовано через квартальні комітети.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Майже 49,6 тисяч домогосподарств Вінниці скористались субсидією в неопалювальний сезон. Це – 37,57% від загальної кількості помешкань вінничан. У жовтні департамент соціальної політики розпочав перерахунок субсидій на опалювальний період. Для цього вінничанам, які в неопалювальний період 2017 року отримували цю державно допомогу або вона була не призначена по розрахунку, не потрібно звертатись до Прозорих офісів та повторно подавати документи. Обчислення проводяться автоматично. Винятком є домогосподарства, де відбулись зміни у кількості зареєстрованих осіб або інші, які впливають на розмір нарахувань.

В цьому році відбувся ряд змін в порядку призначення та надання населенню субсидій. У серпні Уряд прийняв Постанову Кабінету Міністрів України, згідно з якою для розрахунку субсидії по відшкодуванню витрат на оплату житлово-комунальних послуг з жовтня 2017 року враховуються доходи за І та ІІ квартали  поточного року. А з травня 2018 року – доходи за ІІІ та ІV квартали  попереднього року.

Громадянам, які отримували субсидію у попередньому періоді, не проводиться розрахунок субсидії на наступний період, якщо вони мають прострочену понад два місяці заборгованість з оплати комунальних послуг, сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.)

Також змінено соціальні нормативи на газопостачання. За наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 3,3 куб. метра на одну особу на місяць. А якщо у людини є газова плита та відсутнє централізоване гаряче водопостачання і газовий водонагрівач - 5,4 куб. метра на одну особу на місяць. У випадку наявності газової плити та газового водонагрівача - 10,5 куб. метрів на одну особу на місяць.

Ще ряд змін по наданню субсидій було передбачені в Постанові Кабміну від 13 вересня 2017 року. Цим документом продовжено термін подачі заяв на отримання частини невикористаної суми субсидії з газо-, електропостачання для індивідуального опалення до 1 листопада 2017 року,  на підставі рішення міської комісії. Також серед нововведень – субсидія може призначатися за наявності заборгованості, якщо було оскарження заборгованості в судовому порядку (у тому числі до винесення  рішення судом).

Раніше ми повідомляли, що вінничанам автоматично нарахують зимову субсидію.

Вінниця.info