19 листоп. 2015 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

57

0

Коли збереться сесія Вінницької міськради 7-го скликання і чому не буде Гройсмана

Коли збереться сесія Вінницької міськради 7-го скликання і чому не буде Гройсмана

 Перша сесія Вінницької міськради 7-го скликання збереться у п’ятницю, 27 листопада


Коли збереться сесія Вінницької міськради 7-го скликання і чому не буде Гройсмана

 На наступному тижні відбудеться установча сесія Вінницької міської ради 7-го скликання, під час якої голова ТВК видасть посвідчення новообраним депутатам. Під час сесії оберуть секретаря міської ради, сформують склад постійних депутатських комісій та виконком Вінницької міської ради.

Про це 19 листопада повідомив в.о. Вінницького міського голови, секретар міськради Сергій Моргунов, якого обрали мером Вінниці.

Загалом, спілкування з журналістами С. Моргунов почав з подяки вінничанам, які взяли участь у виборах.

Щодо конкретної дати проведення сесії, Сергій Моргунов її не назвав. Але, відповідаючи на питання чи буде присутній на сесії попередній мері Вінниці, а нині голова Верховної Ради Володимир Гройсман, відповів: «Мабуть не приїде, але ми його запрошували. Чому? Тому що якраз річниця новобраної Верховної ради – рік». Як відомо, річниця обрання ВРУ припадає на 27 листопада.

Не назвав Сергій Моргунов і свого «наступника» - кандидата на посаду секретаря міськради. Але повідомив, що створити більшість у новій міськраді виявили бажання три політичні сили.

«На сьогоднішній день, мінімум, три політичні сили готові об’єднатися. Основа більшості – це «Вінницька європейська стратегія» і БПП «Солідарність». Ви знаєте, що представник 6 політичних сил сьогодні отримали мандати у Вінницькій міській раді. Ми проводимо політичні консультації. Вже три політичні сили заявили про готовність створити більшість», - зазначив Сергій Моргунов.

Щодо складу виконкому при новобраному складі міськради, Сергій Моргунов пообіцяв, що він суттєво не зміниться.

«В нас ніколи виконком не формувався під якісь політичні квоти. Наша позиція професійний рівень і відданість перш за все командній роботі, високий рівень професіоналізму і налаштованість на реалізацію стратегії розвитку», - сказав С. Моргунов.

Ну і ще представників ЗМІ зацікавило питання, хто ж першим привітав Моргунова з обранням на посаду мера.

«Першим мене привітав – колишній мер Вінниці Володимир Гройсман», - відповів С. Моргунов.

А от від опонента на виборах - Людмили Щербаківської привітання Моргунов так і не отримав.

ВИННИЦА.info