20 листоп. 2017 09:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

68

0

Кольорові зачіски, тренування і готель, – які послуги пропонують для домашніх улюбленців у Вінниці

Кольорові зачіски, тренування і готель, – які послуги пропонують для домашніх улюбленців у Вінниці

 Кольорові зачіски, тренування і готель для тварин – які послуги пропонують для домашніх улюбленців у Вінниці


 Коли у господаря з’являється домашній улюбленець, він починає звертати увагу на ті речі, до яких раніше було байдуже – місце для прогулянок, ветклініки або готелі та навіть перукарні. Телеканал «ВІТА» показав, де і що можна знайти для домашній улюбленців у Вінниці.

Тренування з кінологом

Господарям важливо знайти місце для тренування і вигулу пса. Закордонний досвід показує, що у кожному мікрорайоні міста має бути спеціально відведена зона. У Вінниці поки що є лише одна – поряд із Вишенським озером. Її розмір – 15 на 60 метрів.

Керівник Клубу кінологів Оксана Гребенюк розповідає, що дресирувати собаку варто з того моменту, як вона з’явилася у вас вдома. Нікого не слухати,що потрібно після 6 місяців чи року.... На тренувальний майданчик цуценят приймають з 3 місяців.

Головне, чого навчають собак, поведінки у місті. Команд, які необхідні в побуті, щоб господар отримував задоволення при спілкування з твариною.

Вартість заняття з кінологом – 70 гривень. Місце проведення – майданчик у парку Дружби народів.

Кольорові зачіски, тренування і готель, – які послуги пропонують для домашніх улюбленців у Вінниці

Перукарня

Купати, чесати, слідкувати за здоров’ям домашнього улюбленця - на все це ви підписуєтеся, коли в домі поселяється новий житель. Щоб не витрачати власний час, можна звернутися до професійного грумера. Це людина, яка вміє слідкувати за шерстю, шкірою і кігтями чотирилапих.

Замість перукарського крісла - стіл. Грумер Галина Мустафаєва запевняє, що довгошерстих собак найкраще купати раз в тиждень.

У салонах користуються спеціальною косметикою для тварин. Майстри кажуть, вона якісніша, ніж для людей і зазнаються, навіть пробували на собі.

За гроші замовника, домашній улюбленець відчує себе по-королівському: тварині навіть зроблять масаж або потурбуються про зуби – відбілять чи знімуть камінь.

Якщо пса не готують до конкурсу, то повсякденна стрижка має бути простою і зручною. Кішкам, наприклад, збривають шевелюру під час линьки. Але, якщо власники хочуть прикрасити свого хвостатого, - фантазія необмежена. Тваринам вистригають візерунки, фарбують, роблять модні зачіски зі спеціальними стайлінговими засобами, прикрашають тату з блискітками чи стразами.

Все фарбування тварин має в основі натуральні інгредієнти. Сама ж фарба є маскою і живить шерсть. Під час купання вона змивається. Як правило, фарбують перед Новим роком чи ень народженням. Галина Мустафаєва пригадує, що на весілля у фіолетовому кольорі, у такий же стиль фарбували кота.

Окрім різноманітних гігієнічних процедур для домашніх улюбленців зараз можна вибрати одяг на будь-який смак: спортивні костюми, зимові комбінезони або навіть вечірні сукні.

Послуги грумера. Стрижка проста – від 200 гривень, купання і сушка – 100 гривень, фарбування тварин – від 100 гривень.

Кольорові зачіски, тренування і готель, – які послуги пропонують для домашніх улюбленців у Вінниці - фото 2

Зооготель

Вирушаючи у подорожі чи відрядження, часто доводиться залишати свого домашнього улюбленця друзям чи родичам. У місті все популярнішою стає послуга зооготелів. Наявність щеплень – обов’язкова умова, щоб тварину взяти у готель. Залишати хвостатих там можна на різний термін. Фахівці радять не більше 7-10 днів, щоб у кішок чи собак не біло стресу. У приміщенні з клітками розпилюють спеціальні феромони, які допомагають тваринам бути спокійними.

Вартість із харчуванням: для кішок – 80 гривень доба; собаки від 80 до 220 гривень за добу (залежно від розміру).

Кольорові зачіски, тренування і готель, – які послуги пропонують для домашніх улюбленців у Вінниці - фото 3

Вінниця.info, за матеріалами телеканалу "ВІТА"

title

title